Excite

25 jaar wachten en 150.000 euro armer: eindelijk kinderen

Een Brits koppel heeft ruim 100.000 pond (ongeveer 150.000 euro) uitgegeven en 25 jaar pogingen gedaan om zwanger te worden. Uiteindelijk is dit gelukt; Monique Ward werd zwanger van een tweeling en is inmiddels bevallen van twee gezonde jongetjes.

De astronomische bedragen die de twee hebben uitgegeven om uiteindelijk zover te kunnen komen, vallen wat hen betreft in het niet bij het plezier dat ze van hun twee jongens hebben. Spijt hebben ze dan ook niet.

Monique is zwanger geraakt met behulp van donoreitjes en donorsperma. Het was niet direct de eerste keer raak; voordat deze poging slaagde, heeft ze 17 andere pogingen van IVF en andere vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. Bij de bevalling werd het nog even spannend; vanwege problemen met de lever van de kersverse, 46-jarige moeder was het niet verantwoord om een natuurlijke geboorte te laten plaatsvinden en zijn de twee jongens een maand voor tijd via een keizersnede geboren.

Beide jongetjes zijn helemaal perfect en wat Monique en Neil betreft zijn het ware wondertjes. De twee hebben zo lang gewacht op dit moment en nu is het eindelijk zo ver. Ze kijken dan ook al uit naar de komende 25 jaar, waarin ze zich volledig kunnen richten op het laten opgroeien van de jongens.

Monique en Neil wilden direct na hun trouwen in 1985 kinderen krijgen. Neil had al drie dochters en had zich daarna laten steriliseren. Deze ingreep heeft de kwaliteit van zijn sperma waarschijnlijk dusdanig aangetast, dat het zwanger worden na het ongedaan maken van de sterilisatie bijna niet mogelijk was.

Afbeelding: Flickr account Calmtwood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021