Excite

Wat te doen tegen puistjes en acne?

Acne ontstaat door een combinatie van toename van geslachtshormoon productie, bacteriën, en niet goed werkende talgklieren. Niet alleen pubers hebben last van puistjes, maar ook bij volwassenen kunnen ze de kop opsteken. Als je erg kampt met acne, wil je er natuurlijk graag vanaf. Gelukkig zijn er een paar veilige en zeer doeltreffende behandelingen die je kunt proberen.

Natuurlijke geneesmiddelen voor een zuivere huid

Voordat je begint met agressieve medicijnen of middelen te gebruiken, kun je eerst de natuurlijke kant op gaan. Probeer eens een dun laagje jojoba-olie, honing, aloë vera, argan-olie of tea tree olie dagelijks op je huid te smeren. Deze ingrediënten werken ontsmettend en ontstekingsremmend. Ook kun je één keer in de week je gezicht enkele minuten stomen met kamille, zodat de poriën van je huid zich openen en je je huid beter kunt reinigen en verzorgen.

Het voorkomen van acne: gezonde voeding en veel water

Voedsel en water spelen ook een grote rol bij acne. Het dagelijks drinken van voldoende water zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen die de huid kunnen irriteren uit je lichaam afgevoerd worden. Eet daarnaast ook veel verse groente en fruit. Bij een gebrek aan belangrijke vitaminen en mineralen uit groente en fruit kunnen puistjes makkelijker ontstaan.

Niet krabben of aankomen

Het klinkt heel logisch, maar niet iedereen houdt zich er aan. Het is van essentieel belang dat je niet aan de puistjes komt. Dit is een van de moeilijkste aspecten van de behandeling van acne en gaat bij veel personen dan ook mis. Kun je er echt niet van afblijven? Maak dan je handen eerst grondig schoon. Pak vervolgens twee tissues en druk het puistje zorgvuldig uit. Ook kun je een speciale comedonenlepel gebruiken, waarmee je mee-eters (comedonen) kunt verwijderen.

Medische hulp bij acne

Soms zijn puistjes en acne niet voldoende te behandelen met verzorgingsproducten van de drogist. Breng dan een bezoekje aan je huisarts of een dermatoloog. Je hoeft je absoluut niet te schamen of onzeker te voelen over je puistjes of acne. Artsen zijn heel wat gewend en kunnen je zeker verder helpen en uitzoeken wat de oorzaak is van je acne.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021