Excite

Zo kun je zelf acrylnagels zetten

Acrylnagels zetten is een leuk klusje waar je even handigheid in moet krijgen. Maar als je dat eenmaal hebt, dan is het zo gedaan en is het de perfecte manier om je handen er weer op en top verzorgd uit te laten zien. En dat is belangrijk, want je handen zijn toch je visitekaartje.

Nagels schoonmaken en verzorgen

Voor je acrylnagels kunt zetten, moet je eerst je nagels goed schoonmaken en verzorgen. Begin met desinfecteren. Hiervoor kun je een speciale lotion gebruiken. Desinfecteren is belangrijk om wondjes en besmetting tegen te gaan. Druk daarna je nagelriemen terug, vijl je nagels en knip ze eventueel. Het is het handigst om je nagels goed kort te hebben, zodat je ze niet onder de acrylnagels uit ziet piepen. Vijl de nagel nu op het oppervlak een klein beetje op, zodat ze wat ruwer worden en de acrylnagels makkelijker te zetten zijn.

Plaats de tips

Het onderste deel van de acrylnagel heet de tip. Dat is een plastic onderdeel dat als het ware het skelet van je acrylnagel is. Zorg ervoor dat dit precies op je vinger past. Knip het bij indien nodig. Verander nog niets aan de lengte, dat kun je beter pas doen als de nagel daadwerkelijk op je vinger zit. Als de tips goed zitten, dan maak je de nagel nog even een keer goed schoon en plak je de tips met een klein beetje lijm vast. Knijp de nagel goed aan, zodat er geen belletjes onder komen. Dat komt de kracht van de nagels niet ten goede. Knip ze nu ook op lengte.

Acrylnagels zetten

De tips zitten, maar acrylnagels zetten gaat iets verder dan alleen het plaatsen van tips. Je moet ook de acryl nog aanbrengen. Dit wordt meestal geleverd in poedervorm en meng je met het bijgeleverde vloeibare liquid. Doop je penseel in het mengsel en wacht tot er een klein bolletje onderaan het penseel zit. Plaats deze in het midden van je nagel en smeer het na een paar seconden uit. Herhaal dit proces nog twee keer, een keer vanaf de bovenkant en een keer vanaf de onderkant. Even tien minuten wachten en je bent klaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021