Excite

Lekker ruiken na het scheren met aftershave

Na het scheren kan je huid vaak branderig aanvoelen. Gebruik dan aftershave. Dit cosmetische product bevat vaak natuurlijke oliën en reinigende producten die je huid doen genezen. De klassieke aftershave was niet meer dan alcohol met een luchtje. Tegenwoordig kan aftershave steeds meer met parfum worden vergeleken. Steeds meer mannen gebruiken het om fris te ruiken.

Aftershave als parfum

Al sinds de 19e eeuw gebruiken mannen aftershave om hun huid te verzorgen na het scheren. Omdat een scheerbeurt vaak wondjes kunnen veroorzaken en door het scheren de poriën automatisch wijder open gaan staan, geeft het gebruik van aftershave een prettig branderig gevoel omdat het eventuele wondjes ontsmet. Daarnaast trekken door het gebruik van aftershave de poriën weer dicht en geeft het de gebruiker een prettige geur. Vroeger mochten Britse mannen alleen maar lavendel dragen. Tegenwoordig zijn aftershaves in allerlei luchtjes verkrijgbaar.

Soorten aftershave luchtjes

Tegenwoordig hebben merken zoals Axe vele verschillende soorten luchtjes. Zo gebruikt Axe vaak vrij zoete, kruidige en houtachtige luchtjes. Voor ouderwetse luchtjes, die overigens nog steeds erg goed verkocht worden, wordt er vaak aluin aan de aftershave toegevoegd. Dit is een stofje dat de huid doet samentrekken. De ouderwetse luchtjes hebben vaak bloemachtige geuren.

Aftershave balsem

Hoewel de vroegere aftershave vloeibaar was, kun je het ook in lotion en balsem krijgen. De hoeveelheid is dan doseerbaar en je kan zelf bepalen hoeveel je opsmeert. Het effect en de geur blijft hetzelfde. Balsem geeft vaak een verkoelende werking omdat het gemengd is met verzorgende zalf waardoor een branderig gevoel en een geïrriteerde huid na het scheren voorkomen kan worden.

Je eigen smaak

Welke aftershave je wil gebruiken is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak. Aangezien er zoveel keus is uit ouderwetse geuren, nieuwerwetse geuren, vloeibaar, zalven en oliën hangt het per persoon af van hoe hij het liefste zijn aftershave heeft. Nu aftershaves steeds meer in cadeaupakketten verkrijgbaar zijn, is aftershave een populair cadeau om te geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021