Excite

Amerikaanse Miss Iowa heeft maar één arm

De Amerikaanse Miss Iowa heeft maar één arm, maar daardoor laat ze zich niet stoppen. De 23-jarige Nicole Kelly mist al vanaf haar geboorte een arm vanaf de elleboog, maar de Missverkiezing in haar staat wilde ze niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Na deelname aan de Miss Iowa 2013 verkiezing vorige week kwam de schoonheidskoningin als winnares uit de bus. Ze gaat nu haar staat vertegenwoordigen bij de Miss Amerika verkiezingen.

Missende arm

Nicole Kelly heeft weinig last van haar missende arm. Haar hele leven gebruikt ze humor haar handicap te relativeren. Zo vertelde ze in haar kinderjaren vaak dat een haai haar arm had afgebeten. “Toen ik opgroeide heb ik door mijn positieve instelling geleerd om te gaan met mensen die naar me staren. Ik heb me er nooit bij neergelegd dat ik iets niet kon,” vertelt Miss iowa op haar website. “Dat betekent dat ik alles heb geprobeerd. Van basketball, dans tot duiken - er is niets dat ik niet zou doen. Nu heb ik mijn passie gevonden in een wereld waar ik toelaat dat mensen me aanstaren: in de spotlights.”

Handicap

De blonde schoonheidskoningin ziet haar doel bij de verkiezing logischerwijs in het licht van haar handicap. Het is dan ook haar ambitie om tijdens de Miss Amerika-verkiezing te praten over de mogelijkheden van het leven met één functionerende arm. De nationale missverkiezing is op 15 september in Atlantic City.

Ouders Nicole Kelly

De ouders van Kelly zijn apetrots: “Ze weet keer op keer te verbazen. Er is niets wat ze niet kan en ik denk dat ze dat gaat laten zien. Ze zal anderen met een handicap aanmoedigen om er het beste van te maken.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021