Excite

Een mooiere huid dankzij anti-acnecrème

Niemand zit er op te wachten, maar bijna iedereen krijgt er in zijn of haar jeugd wel eens mee te maken: puistjes. Of nog erger: acne. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft acne niet zoveel te maken met je eten of het niet schoonhouden van je huid; het wordt veroorzaakt door de ontwikkeling van talg. En dat komt weer door hormonen. Er vanaf komen is lastig, maar anti-acnecrème kan goed helpen.

Verschillende soorten crèmes

De meest bekende anti-acnecrème is benzoylperoxide. Dit is een crème die verkrijgbaar is bij de apotheek. Het is niet nodig een recept ervoor te hebben. Benzoylperoxide zorgt ervoor dat de comedonen verdwijnen en vermindert het aantal bacteriën op de huid, waardoor ook de kans op uitbarstingen verkleind wordt. Benzoylperoxide heeft twee nadelen; je kunt er wat huidirritatie door krijgen en als het op je kleding terecht komt, kan dit wat bleken.

Geen acne én geen irritatie

Als je absoluut niet het risico op huidirritatie wilt lopen, dan kun je ook gaan voor Adapaleen gel. Deze gel werkt op dezelfde manier als benzoylperoxide, maar irriteert de huid bijna niet. Bovendien hoef je deze gel maar één keer per dag aan te brengen, waardoor je tube ook weer langer mee gaat. De gel mag alleen niet gebruikt worden bij zwangerschappen.

Krachtigere behandeling

Het kan zijn dat je een meer ernstige vorm van acne hebt. Dan kan een antibioticum uitkomst bieden. Dit zijn producten die via de huisarts te verkrijgen zijn en die meestal ongeveer twee weken gebruikt moeten worden. Daarna zijn de eerste resultaten zichtbaar. Vrouwen kunnen er ook voor kiezen om de pil te gaan gebruiken. Met name Diane-35 staat erom bekend acne tegen te gaan.

Altijd combineren met een goede verzorging

Hoewel acne niet veroorzaakt wordt door een slechte verzorging van de huid, is het voor het tegengaan van acne wel belangrijk dat het gebruik van anti-acnecrème gecombineerd wordt met een goede verzorging. Was je gezicht altijd met een milde zeep en dep de huid droog, in plaats van met de handdoek te wrijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021