Excite

Bestrijd roos met anti-roos shampoo

Hoewel je het niet zelf veroorzaakt, kun je je behoorlijk schamen voor roos in je haar. Gelukkig kun je je haar behandelen met speciale anti-roos shampoo, waardoor je binnen korte tijd van de roos afkomt. Dat bespaart je heel wat gênante situaties. En daarna is het natuurlijk zaak om roosvrij te blijven.

Waar komt roos vandaan?

Hoofdroos ontstaat op het moment dat de cellen van je hoofdhuid sneller worden aangemaakt en afgestoten dan gebruikelijk is. Normaal gesproken duurt dit proces drie weken, waardoor het bijna niet zichtbaar is. Als dit proces sneller gaat en de hoofdhuid ook nog meer talg produceert, leidt dit tot die nare schilfertjes die onder meer op je schouders eindigen. Hoofdroos begint meestal zo rond je twintigste levensjaar en kan zonder behandeling doorzetten tot je kaal wordt. Het wordt op verschillende manieren veroorzaakt. Je kunt extra last krijgen van hoofdroos als je veel stress hebt of een mindere weerstand, maar ook bijvoorbeeld door kleding, het gebruik van verkeerde zeep of shampoo of een droge omgeving.

Behandeling van roos

De meeste vormen van hoofdroos zijn te behandelen met anti-roos shampoo. Als je dat gebruikt, is het belangrijk om eerst je haar goed te wassen met gewone shampoo. Daarna masseer je alles goed in met de anti-roos shampoo. Even in laten trekken en daarna uitspoelen. Gebruik de anti-roos shampoo ongeveer twee keer in de week. Als je merkt dat de roos minder wordt, kun je teruggaan naar één keer per week. Blijft de roos helemaal weg, dan kun je de behandeling staken. Het kan echter zijn dat het weer terugkomt, dan moet je weer opnieuw wassen met anti-roos shampoo.

Haarverzorging

Veel mensen denken dat hoofdroos veroorzaakt wordt door het gebruik van styling- en haarverzorgingsproducten. Dit is niet het geval. Je kunt daarom die producten ook gewoon gebruiken in combinatie met de anti-roos shampoo. Zorg er wel altijd voor dat je je shampoo en haarverzorgingsproducten afstemt op het type haar dat je hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021