Excite

Nieuw in het beautyschap: BB Cream

BB cream is al jaren nummer één beautyproduct in Aziatische landen, maar sinds 2011 bestaat er ook een variant die speciaal is ontwikkeld voor de Europese markt. Is dit beauty product iets voor jou? Waarschijnlijk wel! Het voegt alle eigenschappen samen waar je voor een dagelijkse huidverzorging naar op zoek bent: hydratatie, bescherming tegen de zon, correctie en egaal maken van de huid en een poederachtig resultaat!

BB cream in Azië

Hoewel de BB cream oorspronkelijk een Duitse uitvinding is om zeer lichte huidjes te beschermen en te verzorgen na een laser behandeling of operaties, is de crème vooral in Azië een enorme hit. Maar liefst 13 procent van alle cosmetica in Zuid-Korea is een BB cream. Koreaanse vrouwen én mannen zweren bij dit product, omdat het egaliseert en belangrijker: het maakt je huid bleek. Vooral dat laatste was reden voor productontwikkelaars om voor de Europese markt een alternatieve BB cream te ontwikkelen. Zonder whitener en met minder dekking, omdat de Europese vrouw niet houdt van een te dekkende basis make-up.

BB cream in Nederland

In Europa en Nederland werd in 2011 de BB cream van Garnier geïntroduceerd met als boegbeeld Nederlands model Yfke Sturm. Het product is aangepast naar de wens van Europese vrouwen en naar onze huid, omdat deze natuurlijk verschilt van gezichtshuid in Azië. Het belangrijkste verschil is dat de kleuren anders zijn en hier wordt meteen duidelijk dat BB cream geen vervanger is van foundation. Er is namelijk enkel een lichte en donkere variant. De kracht van BB cream zit hem namelijk is de combinatie van gezichtsverzorging en egaliseren van de huid: niet in het verstoppen van onzuiverheden. De BB cream is bedoeld voor vrouwen van 20 tot 35 jaar en werkt licht anti-verouderend. Er zit vaak een zonnefactor in om de huid te beschermen.

BB cream merken

Hoewel Garnier de eerste BB cream voor de Europese markt uitbracht, hebben inmiddels ook Dior en Clinique een variant van BB cream in hun collectie huidverzorging. L'Oreal BB cream is de trend gevolgd in het voorjaar van 2012, eveneens met een Nederlands model als boegbeeld namelijk Doutzen Kroes. Estée Lauder heeft ook een BB cream zonder whitener, speciaal voor de Amerikaanse markt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021