Excite

Beauty must-have: oogmake-up remover

Van alle essentiële beautyproducten is de oogmake-up remover een echte must-have. Zeker wanneer je regelmatig je ogen opmaakt. Maar ook wanneer je enkel mascara gebruikt is een goede remover belangrijk. In dit artikel lees je waarom.

Waarom oogmake-up verwijderen?

Een van de belangrijkste regels in beautyland is dat je make-up verwijdert voordat je gaat slapen. Niet alleen is het hygiënischer, maar ook je huid en ogen hebben baat bij een goede nachtrust. Zo kan een laag foundation het herstel van je huid belemmeren, waardoor puistjes ontstaan. Laat je mascara zitten? Dan riskeer je dat je wimpers afbreken. Ook is de kans groot dat je wakker wordt met een oogontsteking. Zeker voor contactlensdragers is dat bijzonder vervelend. En dat terwijl oogmake-up verwijderen nog geen minuut tijd hoeft te kosten.

Oogmake-up remover

Oogmake-up remover is een speciale lotion, vaak op oliebasis. Door de olie laat make-up gemakkelijk los van de huid, zonder dat je erg moet ‘boenen’. Het beste gaat dat met een wattenschijfje met een klein beetje reliëf voor extra wrijving, zoals de Demak’up wattenschijfjes met honingraattextuur. Schud de oogmake-up remover vooraf goed, zodat de olie en tonic goed gemengd op je wattenschijfje terecht komen. Sommige oogmake-up remover is speciaal voor waterproof make-up. Kies hiervoor als je een waterproof mascara gebruikt.

Oogmake-up remover alternatieven

Ben je op vakantie en heb je geen oogmake-up remover bij de hand? Gelukkig zijn er andere middeltjes waarmee je af en toe best je make-up kunt weghalen. Zoals een beetje olijfolie, een paar druppels bodylotion of een likje vaseline. Breng dit aan met beleid, in kleine hoeveelheden en verwijder goed met een wattenschijfje en eventueel warm water. Maak daarna je gezicht schoon zoals je gewend bent, met een reinigingsmelk en tonic. Te veel vet is niet goed voor de gevoelige huid rondom je ogen, daarom geldt: less is more.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021