Excite

Beauty trend: big hair

  • El Caganer - Flickr.com

Liters haarspray zijn er in de jaren tachtig doorheen gegaan. Alles om de illusie van een zo groot mogelijke bos haar te wekken. Heel wat anders dan de afgelopen jaren, waarin we vooral terug wilden naar de basis: gezond haar en de focus op gezicht en kleding. Toch is het aankomend seizoen big hair weer een echte beauty trend, zo zagen we op de catwalks tijdens de afgelopen modeweken.

Strak gestylde kapsels

Strak gestylde kapsels domineren al seizoenen lang de catwalk. We zijn gewend geraakt aan de modellenlook van smetteloze ballet knotjes en paardenstaarten, strak gepolijst met gel en een zijscheiding als meest nonchalante twist. Modehuizen Just Cavalli, Marc Jacobs en Bottega Veneta brachten tijdens de afgelopen modeweken het big hair terug. Modellen met lang pluizig haar en korte warrige plukken betraden de catwalk. We kunnen dus wel zeggen dat big hair een beauty trend van het aankomende seizoen zal worden.

Maar zelf big hair

Wil je ook big hair? Begin dan met een goede volumeshampoo en een bijbehorende conditioner. Breng na het douchen direct volumemousse aan, terwijl je met je hoofd naar beneden hangt. Kneed de mousse in en laat je haar goed drogen. Gebruik vervolgens een grove kam om je haar voorzichtig te doorkammen. Wil je nog meer big hair? Dan kun je hier en daar je haar touperen. Pas wel op, want te veel touperen kan je haar beschadigen. Maak je kapsel af met een volume haarspray.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021