Excite

Beauty trend: nepwimpers van nerts

De laatste trend op het gebied van beauty zijn nepwimpers van nertsenbont. Dierenliefhebbers gruwelen bij het idee van nerts in cosmetica, omdat het associaties oproept van de productie van nertsenbont. Een industrie die niet bekend staat om zijn diervriendelijkheid. Iconen op het gebied van beauty zweren echter dat kunstmatig materiaal het niet haalt bij het effect dat nertsenharen hebben op een paar goede nepwimpers. Artiesten zoals Beyoncé willen dan ook bij niet anders dan nepwimpers van nerts.

Beyoncé en nerts

De visagist van Beyoncé, Wei Ling, vertelde deze week aan The Cut dat ze tonnen nepwimpers van nerts inkoopt om de zangeres te voorzien van haar typische wapper wimpers. “Ik gebruik ze van het merk Velours met als onderschrift ‘Are those real?’ en ik heb haar echt overtuigd. Ze koopt er altijd een massa in één keer.”

Wimper extensions van nerts

Wimpers van nertsenbont zijn overigens niet per definitie verkregen door een slechte behandeling van het dier. Bij de meeste merken worden geselecteerde nertsen zachtjes geborsteld waarbij de vrijgekomen haren worden opgevangen. Deze zogenaamde ‘mink fur’ haartjes worden veel gebruikt als extensions van je eigen wimpers, waarbij de haartjes tegen je eigen wimperharen worden gezet. Als je twijfelt kun je bij de specialist navragen waar de nertsenharen vandaan komen.

Nepwimpers van nerts

Wil je ook nepwimpers van nerts? In Nederland zijn een aantal specialisten die werken met nerts op het gebied van wimper extensions. Een behandeling kost tussen de vijftig en honderd euro en gaat ongeveer twee maanden mee. Een tussentijdse behandeling om je wimpers weer op te vullen is meestal goedkoper. Gewone nepwimpers van nerts kosten ongeveer veertig euro en zijn bij verschillende Amerikaanse webwinkels te koop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021