Excite

Beautyproducten en handbagage vloeistoffen

Jaarlijks overkomt het één op de tien vrouwen dat ze dure beautyproducten kwijt raken bij de douane. Om dat te voorkomen, lees je dit artikel over de regelgeving en slimme tips voor het meenemen van beautyproducten als handbagage vloeistoffen. Want met een goede voorbereiding kun je een hoop ergernis en geld besparen.

Regels handbagage en vloeistoffen

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de regels omtrent handbagage en vloeistoffen in 2006 aangeschept. Je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in je handbagage, en alleen in verpakkingen tot 100 milliliter. Alle flesjes moeten in één doorzichtig liter zakje passen. Deze zakjes zijn verkrijgbaar op het vliegveld. Je mag dus per passagier één zakje vullen.

Tips voor handbagage

Je zult merken dat je vaak minder dan een liter vloeistoffen kwijt kunt in een zakje. Daarom kan het handig zijn om je beautyproducten van thuis tijdelijk te vervangen door een ander merk, omwille van de verpakking. Natuurlijk kun je ook mini-verpakkingen sparen. Tips voor beautyproducten in je handbagage:

Gebruik gezichtsdoekjes in plaats van een aparte make-up reiniger. De doekjes, van vrijwel ieder A-merk en drogisterijmerk, hoeven niet apart als vloeistof verpakt te worden. Bovendien hoef je geen wattenschijfjes mee.

Spaar promotiezakjes shampoo en conditioner uit tijdschriften en drogisterijen. Zeker als je maar een paar dagen weggaat, is een klein promotiezakje shampoo vaak voldoende om één of twee keer je haren te wassen. Daar komt bij dat je ze makkelijk in een plastic literzakje kunt passen, en ze lekken niet.

Bewaar mini-verpakkingen van andere producten, zoals kleine potjes crème of kleine flesjes parfum. Je kunt ze met een beetje aandacht vaak navullen. Een goede plek om te starten met je verzameling mini’s is via promotieboxen zoals Glossybox. Bij deze sites krijg je iedere maand een selectie van kleine proefverpakkingen beautyproducten.

Investeer in mini-verpakkingen van je favoriete producten die je echt niet kunt missen. Vraag eventueel bij je parfumerie of drogist of ze de mini-verpakkingen voor je kunnen bestellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021