Excite

Bedenker vele Chanel parfums stopt

Na ruim 35 jaar aan het hoofd van de Chanel parfum afdeling, geeft Jacques Polge er de brui aan. De inmiddels 70-jarige parfumeur gaat met pensioen. Zijn zoon Olivier volgt hem op. Polge ontwikkelde in zijn lange carrière veel beroemde Chanel parfums, maar werkte ook aan andere klussen. Zo maakte hij onder meer voor Viktor & Rolf een geur.

Chanel collectie parfums

Chanel heeft een zeer brede collectie parfums. Jacques Polge werkte zijn tijd bij het Franse merk onder meer aan de Chanel parfums Coco, Coco Mademoiselle, Egoiste, Chance en Allure. Behalve Viktor & Rolf hun Flowerbomb maakte Polge ook Dior Homme van Dior en Jimmy Choo van de gelijknamige schoenenmaker Jimmy Choo. Jacques Polge won vele belangrijke prijzen in zijn lange carrière.

Olivier Polge

De opvolger en zoon van Jacques, Olivier Polge, werkt al in de parfumindustrie sinds 1998. Hij was eerder werkzaam bij het bedrijf Flavors & Fragrances, waar hij parfums voor Burberry, Christian Dior en Giorgio Armani creëerde. Door zijn vader op te volgen krijgt de 70-jarige Jacques Polge een zacht afscheid van Chanel. Via zijn zoon zal hij gemakkelijk op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen op de parfumafdeling van Chanel.

Peter Philips

Het is voor de tweede keer dit jaar dat een Chanel-kopstuk opstapt. In februari vertrok de beroemde make-up artist Peter Philips. Hij was de directeur van de cosmetica tak van Chanel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021