Excite

Je benen laten harsen of zelf doen?

Erger jij je ook aan die terugkerende haartjes op je benen als je op vakantie bent? Wanneer je van huis bent heb je vaak helemaal geen zin om elke dag je benen te scheren. Benen harsen is een pijnlijk alternatief, maar je bent wel drie tot vijf weken verlost van scheerperikelen in je de vakantiedouche.

Harsen of waxen

Harsen of waxen is een vrij oude manier om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Vaak gebeurt dit in een salon, waar de schoonheidsspecialist met een stokje of spatel warme hars aanbrengt op je lichaam. Wanneer dit hard is wordt het in één ruk losgetrokken. De haren gaan dan vanzelf mee.

Manieren van harsen

Er bestaat twee manieren om te harsen. Softwaxing is een manier waarbij de warme hars wordt afgedekt met een katoenen strip. Deze vorm kom je het meest tegen als je benen wilt harsen. Het katoen wordt als het ware gebruikt als handvat. Deze methode is pijnlijk, omdat het katoen ook vastplakt aan de huid. Het wordt daarom alleen gebruikt voor grote oppervlakten huid zoals bij het benen harsen.

Hardwaxing is de tweede manier. De hars hecht zich alleen aan de haartjes, waardoor deze manier minder pijnlijk is dan softwaxing. Hardwax is perfect voor harsen van gevoelige huid, zoals de oksels, bikinilijn en in het gezicht.

Thuis benen harsen

Er bestaan speciale sets waarmee je thuis je benen kunt harsen. Toch kiezen veel mensen ervoor om naar een salon te gaan. Vaak is het minder pijnlijk als iemand anders de harsstrips van je benen trekt. Bovendien zijn sommige plekjes lastig te bereiken, denk aan de achterkant van je schenen of rond je enkels.

Huid behandelen

Na het harsen is je huid vaak gevoelig. Het is daarom belangrijk dat je een voedende crème gebruikt en eventueel babypoeder om je huid te behandelen. Als je thuis je benen hebt geharst, dan is het fijn om daarna even een bad te nemen.

Probeer voor het benen harsen geen crème te gebruiken, hierdoor kan de hars namelijk minder goed pakken. Zorg ook dat je haartjes niet te lang zijn, want dit doet extra pijn. Ongeveer een halve centimeter of iets langer is perfect. Volg ook goed de aanwijzingen op de verpakking.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021