Excite

Herken en voorkom beschadigd haar

Door beschadigd haar op tijd te herkennen, kan je snel beginnen aan de juiste behandeling. Maar hoe herken je beschadigd haar? En hoe weet je wat precies mis is met je haar? Uiteraard kan je de kapper om hulp vragen. Indien je zelf de signalen weet van beschadigd haar, voorkom je de rigoureuze schaar van de kapper.

Ruw en broos haar

Let op de structuur van je haar. Hoe het voelt als je met je hand door je haar heen gaat. Of je haar makkelijk te kammen is. Beschadigd haar voelt ruw van structuur, is poreus, droog en broos. Wanneer dit het geval is, zit de beschadiging in de bovenste laag van de haarschacht. Deze beschadiging kan komen door het föhnen, wind, de verkeerde shampoo of chemische behandelingen aan je haar.

Vochtherstellende crèmespoeling

Als je jouw haar hierin herkent, schaf dan gauw een crèmespoeling aan. En kies dan voor een die pH-neutraal is, vochtherstellend en rijk aan proteïne. Met een goede crèmespoeling herstel je de bovenste laag van de haarschacht weer. Het haar wordt zacht en het is beschermd tegen beschadiging.

Een volle borstel

Merk je dat je borstel de laatste tijd wel erg vol zit met afgebroken haren? Dan is dit een teken dat je haar extra verzorging nodig heeft. De elasticiteit is uit je haren. Hierdoor breekt je haar snel af. Om je haar weer te herstellen kan je een proteïne rijke crèmespoeling door je haar doen. Door de proteïne wordt het haar weer gevoed en wordt de haarschacht weer krachtiger. Zo blijft je haar op je hoofd en komt er minder in je borstel.

Afknippen

Voelt je haar sponsig, raakt het snel in de knoop als het nat is en is de glans in je haar verdwenen? Dan heb je een zeer intensieve behandeling nodig om dit weer in orde te maken. Meestal is in dit geval een goede knipbeurt de beste optie voor je haar.

Voorkomen is beter dan genezen

Daarom wordt altijd aangeraden je haar te verzorgen met behandelingen en producten de het goed beschermen. Je haar is namelijk niet zomaar weer te herstellen. Als je te laat begint, dan is het enkel een kwestie van verminderen van de beschadiging, maar niet genezen. Daarom raden kappers altijd aan goede haarproducten te gebruiken.

Genezen lukt niet

Je haar genezen is een fabeltje. Met ernstig beschadigd haar is er zelden een weg terug. Let daarom altijd goed op de conditie van je haar. Een crèmespoeling of conditioner kan je helpen je haar goed te houden. Wees er niet te laat bij. Je haar blijft een kostbaar bezit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021