Excite

Bescherming tegen zonlicht

Eindelijk is het mooi weer! De zon komt tevoorschijn en het kwik gaat dit weekend de twintig graden aantikken. Helaas zorgen de eerste zonnestralen van het jaar vaak voor verbrande neusjes, omdat we meteen zonder voorbereiding de terrassen opduiken. Lees hier daarom alles over bescherming tegen zonlicht.

Zon vijand voor de huid

We hebben er allemaal zin in, maar eigenlijk is de zon een grote vijand voor de huid. Vooral zondag komt de zon regelmatig door het wolkendek heen, waardoor temperaturen tot 21 graden kunnen stijgen. Onze armen en benen zullen dan misschien wel de eerste zonnestralen van dit jaar krijgen. Vooral mensen met een lichte huid en blond haar moeten uitkijken, zo vertelt Marsja Meijer van het KWF Kankerfonds in het Parool.

Goede zonnebrand

De zonkracht zou aankomende zondag tussen de 3 en 4 liggen. Dat is gelukkig voor de tere huidjes niet zo hoog, maar kan wel degelijk gevaar opleveren als je jezelf niet insmeert met een goede zonnebrand. Ook bij een relatief lage zonnekracht is bescherming tegen zonlicht essentieel tegen verbranding of zelfs huidkanker.

Zonnebrand en zonnebril

Kies voor een hoge beschermingsfactor en probeer je armen bedekt te houden. Je gezicht behandel je vooraf met een dagcrème met UV-filter. Een halfuur voordat je de zon ingaat smeer je het gezicht in met een zonnebrand. Draag ook een zonnebril om je ogen te beschermen. Een bril zorgt er bovendien voor dat je minder snel rimpels krijgt rond je ogen. Voel je dat je huid gevoelig wordt? Ga dan op tijd weer in de schaduw zitten. Zorg ook dat kleine kinderen hun hoofd bedekt hebben als ze lange tijd buiten spelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021