Excite

Blond haar bruin verven

Ben je je blonde haren zat en wil je voor de winter wel eens een andere kleur proberen? Dan kun je blond haar bruin verven. Een grote verandering van haarkleur is echter niet zonder gevaren. Lees daarom deze tips.

Uitwasbare haarverf

Bij een grote verandering van kleur kan het verstandig zijn om te beginnen met een uitwasbare haarverf. Dan zit je niet gelijk vast aan een kleur en is het slechts een kwestie van een aantal keer je haren wassen voordat je natuurlijk haarkleur weer terug komt. Weet je zeker welke kleur je goed staat? Dan kun je een permanente haarverf gebruiken. De manier waarop je deze soorten haarverf gebruikt is overigens gelijk.

Roodtint op blond haar

Pas als blondine op met bruine haarverf met een rode ondertoon. Wanneer een roodtint op blond haar onvoldoende pakt, is het gevolg een rossige kleur. En dat is niet waar je naar op zoek bent. Als natuurlijke blondine kun je het beste voor een warme bruin gaan, zoals karamel of chocoladetinten. Vermijd een lichtbruine kleur, omdat dit de kleur uit je gezicht haalt.

Make-up bij bruin haar

Een nieuwe haarkleur betekent een nieuwe make-up. Bij bruin haar kun je fellere en zwaardere make-up dragen dan als blondine. Vergeet alleen niet je wenkbrauwen aan te zetten, om ze goed bij je haarkleur te laten passen. Mooie kleuren make-up bij bruin haar zijn paars- en blauwtinten.

Shampoo bruin haar

Bij bruin haar hoort een shampoo voor bruin haar. Is je haar erg gevoelig? Gebruik dan een shampoo voor gekleurd haar. Een shampoo voor bruin haar zorgt ervoor dat je haar mooi wordt verzorgd en dat de kleur langer mooi blijft. Gebruik één keer in de week een haarmasker voor gekleurd haar om je lokken echt te verwennen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021