Excite

Blusher aanbrengen

Blusher is een perfecte manier om een gezonde kleur aan je gezicht toe te voegen. Daarnaast is het een middel om contouren in je gezicht aan te brengen. Zo kun je een rond gezicht minder rond laten lijken, en een lang gezicht minder lang. In dit artikel lees je hoe je de perfecte blusher moet aanbrengen.

De juiste kleur blusher

Iedere huidtint is verschillend en voor iedere ondertoon bestaat een andere juiste kleur blusher. Je kunt je het beste laten adviseren door een make-upspecialist, maar er bestaat een paar goede richtlijnen over de juiste blusher bij je gezichtskleur. Zo passen lichtroze en abrikoos goed bij lichtere huidskleuren, respectievelijk met een roze en een bruine ondertoon. Oranje en bessenrood passen beter bij donkere huidtinten.

Make-up kwast

Bij de juiste make-up hoort natuurlijk het juiste materiaal. Een goede make-up kwast is cruciaal bij het aanbrengen van een mooie blusher. Kies een speciale blusher kwast die niet te groot is. De beste make-up kwasten zijn van marterharen, maar ook kunstmatige kwasten zijn prima. Zorg in ieder geval voor voldoende zachtheid. Was je borstels regelmatig om ze hygiënisch en in goede vorm te houden. Gebruik hiervoor warm water en vloeibare zeep of shampoo.

Blusher aanbrengen

Breng je blusher altijd aan nadat je je huid van een laagje poeder hebt voorzien. Zo voorkom je strepen. Breng je blusher gelijkmatig aan op de make-upkwast en begin met een klein beetje. Tik je kwast eventueel even ergens tegenaan om overmatige blusher te verwijderen. Blaas in ieder geval niet op je kwast.

Appeltjes van je wangen

Lach in de spiegel en zoek naar de appeltjes op je wangen. Dit is het gedeelte dat een beetje uitstrekt als je lacht. Begin hieronder met aanbrengen en strijk je blusher uit richting je buitenste ooghoek. Herhaal tot je tevreden bent met de kleur. Bekijk nog wel even het resultaat in daglicht; in het badkamerlicht breng je gemakkelijk te veel aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021