Excite

Verzorgend en verfrissend: bodyscrub

Heb je last van een schrale, grauwe, slecht doorbloede huid? Is je huid niet langer poezelig zacht, maar lijkt 'ie eerder aan te voelen als een kokosmat? Dan heb je wellicht baat bij een heerlijke ontspannen bodyscrub. Na het scrubben voelt niet alleen je huid, maar ook jijzelf als herboren!

Wat is een bodyscrub?

Bijna iedereen heeft weleens van scrubben gehoord. Dit wordt vooral toegepast op het gezicht. Met scrubben verwijder je dode huidcellen en schilfers van de huid. Ook krijgt je doorbloeding een boost, waardoor je huid een stralende teint krijgt. Wanneer je de scrubbehandeling niet alleen toepast op het gezicht, maar op het gehele lichaam, spreek je van een bodyscrub.

Wat gebruik je voor een bodyscrub?

Wil je jezelf (of je partner!) op een bodyscrub trakteren, dan heb je natuurlijk iets nodig om mee te scrubben. In diverse winkels zijn potjes en tubes te koop die materiaal bevatten om mee te scrubben. Veel van deze scrubmaterialen bevatten toegevoegde producten, zoals mineralen en hydraterende zee-extracten (zeesla, zeevenkel en wakame bijvoorbeeld). De reiniging zelf gebeurt door middel van puimsteen en middelen zoals geplette abrikozenpitten. Ook zijn er bodyscrubs die Aziatische kruiden bevatten en bijvoorbeeld groene thee.

Waar is een bodyscrub goed voor?

Niet alleen wordt je huid gereinigd en poezelig zacht gemaakt, ook het bindweefsel onder je huid vaart er wel bij. Je spieren ontspannen zich, zodat je je na een bodyscrub heerlijk loom, fris en uitgerust voelt. Een bodyscrub is dan ook een ideale en gezonder manier om te relaxen na een vermoeide werkdag.

Waar koop je bodyscrub?

Diverse winkels en drogisterijen bieden bodyscrub te koop aan. Je kan het qua prijs en samenstelling zo gek maken als dat je zelf wilt: er zijn bodyscrubs van duurdere merken, zoals Yves Rocher, maar ook veel huismerken verkrijgbaar. De Bodyshop biedt ook heel veel verschillende bodyscrubs, die vaak ook nog in een mooie verpakking zitten. Leuk om cadeau te geven!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021