Excite

Botox: ga de strijd aan tegen rimpels

Dankzij Hollywood heeft Botox de wereld veroverd. Steeds meer filmsterren willen hun houdbaarheidsdatum verlengen door de strijd met de rimpels aan te gaan, een onontkombaar verschijnsel naar mate je ouder wordt. Ook 'gewone' mensen gaan steeds vaker mee in deze trend. Maar wat houdt een botox behandeling nu precies in?

Wat is botox?

Botox is in feite een spierverlammer. De officiële benaming voor botox is botuline toxine. Rimpels en kraaienpootjes worden veroorzaakt door de afgifte van acetylcholine van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor ontstaan er spiercontracties in de onderste laag van de huid. Wanneer er botox via een directe injectie in een bepaald zenuwgebied wordt ingebracht, wordt de afgifte van acetylcholine tegengegaan. Hierdoor worden de spieren tijdelijk 'verlamd' en kunnen er geen spiersamentrekkingen meer plaatsvinden. Dit geeft je huid een strakkere look. Het effect van botox duurt ongeveer zes maanden.

Waar is botox geschikt voor?

Vanwege het heersende schoonheidsideaal van de eeuwige jeugd, wordt botox vooral toegepast bij het bestrijden van rimpels in het gezicht. Botox is erg effectief bij de bestrijding van kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdrimpels. Fronsrimpels zitten tussen de wenkbrauwen terwijl voorhoofdsrimpels uit horizontale rimpels op het voorhoofd bestaan.

Hoe vindt de behandeling plaats?

Een botox behandeling vindt plaats bij een cosmetisch specialist. Deze bekijkt zorgvuldig waar de spieren zich bevinden en markeert de injectieplekken. Hierna zal de specialist met ondiepe prikjes de botox beetje bij beetje in het spierweefsel inbrengen. Vervolgens wordt de botox dieper in het weefsel gemasseerd. Het effect is meestal pas na een paar dagen zichtbaar en een behandeling duurt niet langer dan een half uur.

Nadelige effecten

Hoewel botox alleen maar in populariteit toeneemt, zijn de langetermijn effecten nog onbekend. Op de korte termijn kunnen er klachten optreden zoals blauwe plekken, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen. Het belangrijkste is om de botoxbehandeling uit te laten voeren bij een gerenommeerde kliniek door een gekwalificeerde specialist, zodat je zeker weet dat je het juiste middel krijgt ingespoten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021