Excite

Bourjois brengt vintage make-up terug

  • Bourjois

Leuk nieuws voor liefhebbers van romantische make-up. Beautymerk Bourjois laat voor het 150-jarig jubileum oude vernieuwde vintage make-up terugkeren in de schappen. Speciaal ter ere van hun 150-jarig bestaan komt het Franse merk met ‘Java Rice Powder’. Een geupdate versie van het originele rijstpoeder uit 1879.

Java Rice Powder

Het Java Rice Powder werd in vier kleuren verkocht, die erg populair waren rond die tijd: wit, roze, naturel en de tint Rachel. Het was een geurend, los poeder dat zich aan de huid hechtte voor een “fluwelen zachtheid en stralende jeugdigheid”. Met 2,5 miljoen verkochte potjes in 1897, was de Java Rice Powder een ware hit aan het eind van de negentiende eeuw. De eerste echte bestseller van Bourjois staat daarom centraal in een capsulecollectie om het 150-jarig bestaan van Bourjois te vieren.

Retro

Het vernieuwde rijstpoeder heet ‘Souvernir de la Poudre de Riz de Java’ en zit in een retro cilindervormig doosje, dat lijkt op de originele verpakking uit 1897. Uiteraard is ook de formule aangepast aan de hedendaagse standaard. Een matte finish, een parelmoerachtige glimmer en een warme glans zijn onderdeel van het nieuwe rijstpoeder.

Herfstcollectie

Het rijstpoeder van Bourjois zal deze maand in de winkels verschijnen waar het merk normaal ook te koop is. Tevens komt de nieuwe herfstcollectie in de schappen. De prijs ligt rond de 12 euro. Je moet wel zelf een kwast aanschaffen om het poeder aan te brengen. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021