Excite

Brazilian wax: schoonheid boven alles?

Brazilian wax is de nieuwe norm in ontharingsland. Zowel de schaamstreek als de intieme delen worden hierbij onthaard. In het beste geval blijft een fijn strookje schaamhaar over. Dat wordt dan het Braziliaans streepje genoemd. Een variant is een klein driehoekje, de Triangel.

Hoe?

Voor de ontharing wordt een speciale was (hars) gebruikt. Bij het verwijderen van dat hars komt de haarwortel mee. Het voordeel hiervan is dat de haren langer achterwege blijven dan bij bijvoorbeeld bij het scheren. Als we de reclame mogen geloven: 4 tot 6 weken, afhankelijk van je haartype.

Wat is er mis met scheren?

Voor de intrede van Veet en wax, was gewoon scheren de bezigheid van elke jonge vrouw. Geef toe: nog steeds de goedkoopste ontharingsmethode. Niet voor niets zijn er vele, goede scheerapparaten voor vrouwen verkrijgbaar. Dat dit een enorme markt was, werd al vroeg begrepen door de fabrikanten van, noem het maar, 'mannelijke' scheerapparaten zoals Wilkinson, Gillette en Philips.

Als gevolg van de mode?

Wat in elk geval het ontharen heeft gestimuleerd is de badmode. In de loop der tijden werden de bikinibroekjes alsmaar kleiner. Met letterlijk als minuscuul resultaat de string. En als je een string wil dragen, is een haarloze look gewoon een must. Als de industrie dan ook nog hulp krijgt van de modebepalende celebreties die stuk voor stuk Brazilian wax als zaligmakend aanroepen, is de hype vanzelfsprekend. Het gevolg is dat je in elk schoonheidssalon terecht kunt voor een Brazilian wax.

Prijzen

Enig prijsindicatie is moeilijk mee te geven. Het hangt er van af wat je precies wilt. Voor een gewone Brazilian wax mag je al snel rekenen op ongeveer 50 euro. Wil je echter een Hollywood wax of Triangle Wax , dan komt je dat iets duurder uit. Voor een volledige wax betaal je ca. € 60.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021