Excite

Brazilian wax en streepje meest populaire wax-opties

  • © Getty Images
Vrouwen die naar de waxsalon gaan om hun schaamhaar weg te laten halen, gaan het liefst voor de Brazilian wax of het streepje. Ruim 65 procent van de vrouwen gaat het liefst voor helemaal kaal, oftewel de Brazilian. Het streepje, ook wel 'de landingsbaan' genoemd, blijft ook heel populair. Dit blijkt uit gegevens van Delete Professionals in Waxing, met onder meer een overzicht van ruim 110.000 Brazilian wax-behandelingen van de afgelopen vijf jaar.

Met name vrouwen onder de 30 lijken graag voor een streepje te gaan. Vrouwen boven de 30 kiezen er juist weer eerder voor om alles weg te halen. Naast de Brazilian wax en landingsbaan kiest nog ongeveer 15 procent van de vrouwen voor een driehoek of een ander vormpje, zoals een hartje of een letter.

Mannen geven vooral de voorkeur aan het streepje en de Brazilian. Zij gaan zelf ook af en toe naar de waxsalon en blijken dan het meest te kiezen voor een schaamstreek die helemaal kaal is. Voorlopig zijn de klanten van de waxsalon wel nog steeds vrouwen: 90 procent is vrouw en 10 procent is man. Mannen komen niet alleen voor hun schaamstreek, maar ook bijvoorbeeld voor hun borsthaar, rughaar, oorhaar en neushaar.

De regio's die mensen waxen lijken ook afhankelijk te zijn van leeftijd. Vrouwen beginnen met alles of bijna alles, maar beperken zich naar mate ze ouder worden steeds meer tot de gebieden die iedereen kan zien, zoals kin, snor en wenkbrauwen. Mannen beginnen meestal met hun borsthaar en stappen later ook over op het ontharen van neus en oren. Meestal moeten mensen een drempel over als ze voor het eerst gaan, maar zijn ze daarna zo tevreden, dat ze het jaren blijven doen. Wie zich regelmatig laat waxen, heeft er over het algemeen minder pijn van.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021