Excite

Bruin haar verzorgen en kleuren

Bruin haar is mooi, maar heeft net als elke haarkleur speciale verzorging nodig. Het is niet voor niets dat de afgelopen jaren steeds meer verzorgingsproducten speciaal voor bruin haar op de markt zijn gekomen. Hoewel bruin haar blonderen nog steeds populair is, laten meer en meer vrouwen hun bruine haar helemaal in hun waarde of kiezen voor een echte knalkleur.

Bruin haar verzorgen

Hoewel bruin haar klinkt als één kleur, bestaan er tientallen bruintinten op een schaal van bijna blond naar bijna zwart. Bruin haar heeft enorm te lijden van zonlicht, waardoor je in de winter donkerbruin haar kunt hebben en in de zomer juist een hele lichte haarkleur krijgt. Het is dan ook niet raar dat veel cosmeticamerken een speciale lijn hebben ontwikkeld voor bruin haar. Veelal bevatten deze producten een uv-filter, die net als bij huidverzorging, bescherming bieden tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Op deze manier voorkom je verkleuring van de bovenste lagen in je haar. Om een stralende kleur te houden kan het mooi zijn om je haar te kleuren in een bruintint die niet ver afligt van je natuurlijke kleur. Zo houd je een egale kleur en uitgroei is vrijwel niet zichtbaar.

Bruin haar blonderen

Bruin haar lichter maken is nogal een uitdaging. Daarom wordt vaak geadviseerd om heftige veranderingen in kleur door de kapper te laten doen. Wil je het toch zelf proberen? Behandel je haar dan eerst met een ontkleurder. Volg de aanwijzingen op de verpakking van het product goed op, want bruin haar ontkleuren is geen 'gezonde' manier om je haar te behandelen. Datzelfde geldt voor de haarverf: volg de aangegeven stappen op om te voorkomen dat je geblondeerde haar meteen groen uitslaat.

Van bruin haar naar rood haar

Een mooie verandering van kleur is om bruin haar in een roodtint te kleuren, omdat de huidskleur van rossige dames vaak overeenkomt met die van brunettes. Op de verpakking van de haarverf kun je vaak zien hoe de kleur zal uitpakken bij jouw natuurlijke bruintint. Voor echte knalkleuren zul je helaas eerst je haar moeten ontkleuren en / of blonderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021