Excite

Tips om gezond bruin te worden: de zelfbruiner

Iedereen wil graag een fijn bruin kleurtje in de zomer en het liefst ook een beetje in de winter. Maar uren in de zon bakken of iedere dag onder de zonnebank gaan, is niet gezond. Hoe je wel op een gezonde en verantwoorde manier bruin kunt worden met de zelfbruiner, lees je in dit artikel.

Voorbereiding

Een mooi kleurtje begint met een goede voorbereiding. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar bereid in de eerste plaats je huid voor met een goede scrubbeurt. Ook een dagelijkse routine van je huid reinigen en moisterizen is van belang voor een goede basis. De zelfbruiner komt namelijk niet goed tot zijn recht op een droog velletje.

Het aanbrengen van de zelfbruiner

Uiteraard wil je een natuurlijk 'sunkissed' kleurtje zonder dat de rest van de wereld weet dat je een zelfbruiner hebt gebruikt. Om te voorkomen dat je handen ook bruin worden of zelfs oranje uitslaan, draag je handschoentjes. Breng dan de zelfbruiner gelijkmatig aan op je huid. Om te voorkomen dat de zelfbruiner in je haarlijn eindigt, breng je wat vaseline aan op je wenkbrauwen en in je haargrens. Mocht er niemand in de buurt zijn om je rug te bruinen, pak dan een ruggenborstel en breng de zelfbruiner daarmee aan op je rug. Vergeet ook de bovenkant van je handen niet! Dit doe je als laatste met een bolletje watten.

Zelfbruiner nazorg

Laat na het aanbrengen de zelfbruiner goed opdrogen en intrekken. Om te voorkomen dat je gehele garderobe onder de zelfbruiner komt, draag je bij voorkeur de eerste en tweede dag donkere en loszittende kleding. Een geweldig excuus om je mooie bruine benen te showen!

Kies een zelfbruiner

Je weet nu hoe je zelfbruiner aanbrengt, zodat je op een gezonde manier bruin kunt worden zonder zon. Maar welke zelfbruiner kies je? Afhankelijk van je natuurlijke huidkleur kies je een zelfbruiner. Heb je een heel lichte huid? Ga dan niet voor de donkerste tint bruiner. Ga liever voor meerdere laagjes in een lichtere tint. Durf je een full-on zelfbruiner nog niet aan? Dan kun je altijd kiezen voor een dagcrème of bodylotion met een vleugje kleur. Simpel en toch resultaat!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021