Excite

Bruine huid verzorgen

We krijgen ongetwijfeld nog een paar mooie zomerse dagen, maar van je sunkissed huid die je toch nu toe hebt opgebouwd wil je zo lang mogelijk genieten. Lees hier hoe je een bruine huid kunt verzorgen, voordat je gezonde kleurtje alleen nog een herinnering is aan de prachtige zomer.

Hydrateren

Als je op vakantie een mooie bruine huid hebt opgebouwd, blijft de zomerse kleur bij thuiskomst ongeveer zes dagen zitten. De belangrijkste tip voor het behouden en verzorgen van je bruine huid: hydrateren. Breng twee keer per dag een verzorgende, vochtinbrengende crème aan. Zo blijven de huidcellen die het meeste pigment hebben opgebouwd gezond. Daarnaast behoud je huid een gezonde uitstraling zonder schilferende plekjes. Kies voor een crème met kokosboter of olijfolie voor een natuurlijke verzorging. Stap na een aantal weken over op een crème met zelfbruiner.

Niet scrubben en peelen

Als je zo lang mogelijk van een bruine huid wilt genieten, probeer dan niet te scrubben en te peelen. Deze behandeling verwijderen de bovenste laag dode huidcellen, maar hier zit ook het meeste van je bruin in verstopt. Bovendien is je huid als het goed is zacht van de hydratatie. Als je regelmatig je benen waxt is het verstandig om ook hiermee even te wachten. De hete wax verwijdert je oude huidcellen en daarmee je bruine huid.

Laat je huid niet uitdrogen

Het kan nodig zijn om je normale beautyroutine aan te passen op je bruine huid. Ga bijvoorbeeld niet lang onder de douche of in bad. Water droogt je huid uit, zeker in combinatie met zeep. Houd het bij een goede douche olie. Breng aan met een zacht washandje in plaats van een spons of scrub. Zorg ook voor een goede verzorging van binnenuit: drink veel water en eet groenten en fruit met veel vitamine D en E.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021