Excite

Buikwandcorrectie na gewichtsverlies

Overgewicht kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom fantastisch als mensen gewicht verliezen door middel van een streng dieet. De beloning zou een mooi lichaam moeten zijn, maar helaas gaat dat niet altijd op. Vaak kan het vel niet meer strak getrokken worden op een natuurlijke manier. Een buikwandcorrectie kan dan uitkomst bieden.

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een medische ingreep waarbij een overdaad aan vel op de buikwand operatief wordt verwijderd. Vaak wordt deze operatie gedaan als een patiënt veel gewicht heeft verloren, maar ook na zwangerschap kan een buikwandcorrectie hulp bieden bij het strak maken van het lichaam. Hangend vel wordt veroorzaakt als de elasticiteit uit de huid weg is en na zwangerschap als de rechte buikwandspieren te ver zijn uitgerekt. Buikwandcorrectie is een verzamelnaam voor verschillende operaties aan de buikwand. Deze variëren van zeer kleine ingrepen tot zware operaties. In alle gevallen gaat het om een vorm van plastische chirurgie.

Redenen buikwandcorrectie

Veel mensen denken dat een buikwandcorrectie enkel voor de sier is, maar excessieve huid kan ook lichamelijke problemen met zich meebrengen. Vel aan de buikwand kan leiden tot rugklachten en voor sommige mensen is het moeilijk om de huid onder de huisplooi te reinigen. Daardoor kunnen infecties ontstaan die erg pijnlijk zijn. Een buikwandcorrectie moet niet gezien worden als een middel om af te vallen. De patiënt moet eerst zelf afvallen en dan kan het vel operatief verwijderd worden. Op basis van de persoonlijke lichamelijke conditie van het lichaam wordt bepaald welke buikwandcorrectie wordt toegepast. De patiënt mag dan beslissen of hij of zij akkoord gaat met de behandeling.

Risico's buikwandcorrectie

Buikwandcorrecties duren tussen de drie kwartier en twee uur, afhankelijk van de zwaarte van de ingreep. Bij een kleine ingreep waar alleen liposuctie wordt toegepast zijn de complicaties beperkt tot bloeduitstortingen. Infectiegevaar is er alleen bij een buikwandplastiek; wanneer er dus daadwerkelijk wordt gesneden. Er is tevens een zeer kleine kans op trombose in de benen. Bij een buikwandcorrectie is een litteken bijna onvermijdelijk, maar deze zal in de loop van de tijd vervagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021