Excite

De juiste verzorging voor een catwalk huid

Heb je je altijd afgevraagd hoe de modellen op de catwalk hun huid verzorgen? Hoe het toch kan dat geen enkel model een slechte huid lijkt te hebben? Het antwoord is simpel. Een goede verzorging, de juiste voeding en een vlekkeloze make-up, aangebracht door professionals. Gelukkig kun je met de volgende tips de catwalk huid bijna evenaren.

Huidverzorging voor een catwalk waardige huid

Een mooie catwalk huid begint met de juiste verzorging. De belangrijkste tip is niet naar bed te gaan met make-up. Een nacht slapen met de foundation nog in je gezicht in niet alleen onhygiënisch, maar het verstopt ook nog eens je poriën. Achtergebleven oogmake-up kan bovendien vervelende oogontstekingen veroorzaken. Het beste is om je gezicht met een goede face wash te reinigen, maar tegenwoordig bestaan er ook handige pads en doekjes waarmee je in een handomdraai make-up resten kunt weghalen. Zorg vervolgens voor een goede nachtcrème. Gebruik één of twee keer per week een scrub om je dode huidcellen te verwijderen. Je huid gaat dan weer stralen.

De juiste producten voor een frisse huid

Om je huid lang jong te houden is een goede bescherming tegen de zon noodzakelijk. Probeer direct zonlicht te vermijden en gebruik altijd een dagcrème met een SPF zonnefactor. Let ook altijd op de uiterste gebruiksdatum van je cosmetica. Het logo met een potje geeft precies aan hoeveel maanden na opening je product nog goed is.

Catwalk huid basis make-up

Met een goede verzorging alleen heb je vaak nog geen egale huid. Breng na je laagje dagcrème een primer aan. Dit is een gladmakende gel, waardoor je van je huid een egaal oppervlakte maakt. Poriën zijn minder zichtbaar en oneffenheden worden een beetje gecamoufleerd. Bovendien blijft je make-up veel beter zitten. Een primer was lang alleen voorbehouden aan de modellen op de catwalk, maar steeds vaker kom je ze tegen bij de drogist.

Make-up aanbrengen

Na de primer is het tijd voor een eventuele camouflage met een camouflagestift. Wees hier zuinig mee en bedenk dat een foundation vaak ook nog extra egaliseert. Een foundation breng je in een dunne laag aan met een sponsje. Heb je last van een glimmende huid? Maak je gezicht dan af met een laagje poeder op de T zone. Nu ben je klaar om net als topmodellen te shinen met je catwalk huid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021