Excite

Nieuw: de Chinese peeling

Vrij nieuw in de wereld van de schoonheidssalons en met name de peelings is de Chinese peeling. De peeling is overgewaaid uit het verre oosten en begint steeds populairder te worden in Europa en Nederland. Wat maakt deze vorm van huidpeeling anders dan anderen? En welk nut heeft de Chinese peeling? Dat lees je hier.

Wat is een Chinese peeling?

Een Chinese peeling is een kruidenpeeling op basis van een aantal Chinese kruiden. Denk hierbij aan melisse, peperita-extract, goudsbloem, duizendblad, kamille, maar ook algen en de stof perfluorcarbon. Dit is een stof die verzadigd is met zuurstof. De zuurstof hierin zou een verjongende werking hebben op je huid. Perfluorcarbon beïnvloedt onder meer de stofwisseling die plaatsvindt in je huid. Door de stofwisseling op te wekken middels de zuurstof, maakt je huid meer collageen aan. Collageen zijn de bouwstenen van je huid. Daarnaast zorgt perfluorcarbon ervoor dat de celdeling van huidcellen versnelt. Je huid maakt dus sneller nieuwe cellen aan, waardoor je huid frisser en jonger oogt.

Wat doen de kruiden voor je huid?

De meest werkzame stof in de Chinese peeling is dus perfluorcarbon. Je vraagt je misschien af waarom er dan ook kruiden in de peeling zitten. Van oorsprong is de Chinese gezondheidsleer gebaseerd op de medicinale werking van kruiden en planten. De kruiden die zijn verwerkt in de peeling hebben dan ook ieder hun eigen werking volgens de Chinese leer. Kamille, bijvoorbeeld, heeft een antiseptische werking, dat zoveel wil zeggen als dat het ontstekingen tegengaat. Heb je bijvoorbeeld last van puistjes? Dan heb je baat bij kamille, doordat de extracten in kamille de ontstekingen die gepaard gaan met puistjes verminderen. Puistjes verdwijnen dus sneller, en de vorming van nieuwe puistjes worden geremd.

Wanneer een Chinese peeling?

Omdat de Chinese peeling gebaseerd is op natuurlijke producten, kan de peeling worden ingezet bij vrijwel ieder huidtype, ongeacht je huidskleur. Let er wel op dat je niet allergisch bent voor een van de bestanddelen in de peeling. Vraag dit dus na voordat je de behandeling aangaat. De Chinese peeling is erg geschikt voor de meeste huidkwaaltjes zoals grove poriën, pigmentvlekken, striae, acne en littekens. De gemiddelde behandeling duurt ongeveer een uur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021