Excite

Citroen in beautyproducten

Citroen is niet alleen lekker in de keuken, maar citroen past ook perfect in beautyproducten. Als je een grote zak citroenen hebt gekocht voor een heerlijk dinertje, kun je de overgebleven citrusvruchten gebruiken voor deze doe het zelf beautyoplossingen. Let wel op dat je citroensap nooit te lang op je huid laat zitten. De zuren kunnen de balans van je lichaam verstoren, waardoor je huid droog wordt.

Citroensap tegen vette huid

Citroensap is in veel beautyproducten te vinden, omdat het een vette huid bestrijdt. Citroen maakt dus een einde aan glimmende plekken en de gevolgen ervan, zoals mee-eters en puistjes. Breng een beetje citroensap aan op een wattenschijfje en neem je gezicht ermee af. Je kunt ook een citroen doormidden snijden en ermee over je gezicht wrijven. Laat het citroensap tien minuten intrekken en spoel af met koud water.

Citroensap en blond haar

Een oud trucje om je haar op een natuurlijke manier te blonderen, is door met citroensap in je haar in de zon te zitten. Zo kun je goedkope highlights maken. Meng wat citroensap door een conditioner en breng dit aan op je haar. Ga een paar uur in de zon zitten en spoel je haren goed uit. Na een aantal herhalingen zul je zien dat je haar vanzelf blonder wordt.

Citroen in haarmasker

Wij houden wel van doe-het-zelf maskers en citroen is daarbij een goed ingrediënt. Een haarmasker met citroen kan helpen bij een droge hoofdhuid en roos. Meng wat kokosolie, olijfolie, honing en citroensap met elkaar en breng aan bij je haarwortels. Wel goed uitspoelen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021