Excite

Het gebruik van concealer

Door velen van ons gewenst, maar slechts voor weinigen weggelegd: een gave huid zonder plekjes, pukkeltjes en andere onvolkomenheden. Net wanneer je een avondje uit hebt gepland of een spannende date hebt staan, ontdek je een knoeperd van een pukkel of donkere kringen onder je ogen. Een concealer biedt hulp!

Het nut van een concealer

Concealers bestaan al sinds 1938. Max Factor lanceerde toen de eerste concealer; de Erace. Het nut van een concealer zit hem in het vermogen om pukkeltjes, kleine oneffenheden in de huid en donkere kringen te camoufleren. Er bestaan zowel compacte als vloeibare concealers.

Concealer in je huidskleur of andere tint?

Concealers zijn er in verschillende tinten, waaronder in tinten die de huidskleur zo dicht mogelijk benaderen. Maar dat is niet het enige. Om bijvoorbeeld gekleurde plekken te camoufleren, kan je ook een concealer kopen in een contrasterende kleur dan de plek die je wilt wegwerken. Zo helpt een groene concealer tegen rode vlekjes, een roze concealer tegen donkere kringen en een gele concealer tegen blauwe plekken.

De goede concealer uitkiezen

Wanneer je donkere kringen onder je ogen wilt wegwerken, zal een vloeibare concealer waarschijnlijk een beter resultaat geven dan een compacte. Een compacte concealer is namelijk crème-achtig. Kies voor een tint die circa een of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Een concealer die te donker is, geeft een onnatuurlijk en vlekkerig resultaat. Dit wil je natuurlijk niet! Ook de ondertoon van de concealer is van belang. Een concealer is geel, roze of perzikkleurig van ondertoon. Koop er een die overeenkomt met de ondertoon van jouw huid.

Het aanbrengen van concealer

Concealer breng je aan na je foundation. Ga niet te hard wrijven, maar werk deppend en gebruik niet te veel. Je kan beter met twee dunne laagjes werken dan met één dikke. Op puistjes is het vaak moeilijker om concealer aan te brengen. Doe dit met geduld en handigheid, als je het (nog) niet goed in de vingers hebt kan je het puistje beter laten voor wat het is. Een klunzig 'gecamoufleerde' pukkel valt immers vaak meer op dan een gewoon puistje!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021