Excite

Crackle nagellak: een hele kunst!

Normaal gesproken is het niet zo'n kunst om iets kapot te maken, maar het aanbrengen van crackle nagellak is wél echt een uitdaging. Gelukkig heb je de techniek zo onder de knie en kun je die daarna verder gaan verfijnen, met als resultaat super trendy nagels die ongetwijfeld de aandacht zullen trekken.

Wat is crackle nagellak?

Crackle nagellak is een speciale nagellak die breekt als deze in aanraking komt met andere nagellak. Het aanbrengen begint bij het verzorgen van je nagels. Knip en vijl je nagels en duw je nagelriemen een beetje terug. Ontvet je nagels en breng vervolgens een basecoat aan. Die laag voorkomt dat de lak in je nagels trekt en deze verkleurt. Voor het aanbrengen van crackle nagellak heb je twee kleuren nodig; een basiskleur en een crackle kleur. Het is het leukst om te kiezen voor wat contrasterende kleuren, dat levert het meest uitgesproken effect op.

Breng de lak aan

Als de basecoat na een paar minuutjes goed droog is, kun je de onderlak aan gaan brengen. Dit is de kleur die je straks door de crackle nagellak heen ziet. Neem hier de tijd voor; het is belangrijk dat de ondergrond er mooi uitziet. Begin steeds in het midden van je nagel en werk van daaruit naar de zijkanten toe. Wacht tot de lak droog is en breng daarna de crackle nagellak aan. Kies voor een dun laagje, zodat je maximaal effect hebt. Het duurt even voor je de precieze hoeveelheid achterhaald hebt, dit verschilt per persoon. Maar dat is dus een kwestie van oefenen.

Finishing touch

Natuurlijk wil je dat je gelakte nagels er zo lang mogelijk mooi uitzien. Wacht daarom een minuut of tien tot de lak goed droog is en breng daarna een topcoat aan. Kies voor een transparante coat, die het effect van de kleurlak versterkt. Even goed laten drogen en je crackle nagellak zijn klaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021