Excite

Make-up tips: van dag naar avond make-up

Voor als je weinig tijd hebt, kun je heel makkelijk je dagelijkse look omzetten naar een avondmaquillage. Maar hoe doe je dat? Met dit stappenplan leer je hoe je je dag make-up in een paar minuten kunt veranderen in een feestelijke avondlook!

Stap 1: Basis make-up

Begin allereerst met de basis make-up. Camoufleer alle oneffenheden en schaduwplekjes in je gezicht met een concealer.

Breng vervolgens een dun laagje foundation die het meest bij je huid past met je vinger of kwast aan op je gezicht en hals. Werk van binnen naar buiten met kloppende, vegende bewegingen.

Breng een mat poeder in dezelfde tint aan op de oogleden, lippen en T-zone (voorhoofd, neus en kin). Dit poeder matteert de huid waardoor deze minder snel zal 'glimmen'.

Stap 2: Rouge aanbrengen

Een blush zorgt voor een frisse blos op je jukbeenderen en een gezond aanzien. Kies een mooie kleur die bij je huid past; lichtroze voor een lichte huid, bruinachtige tinten voor een getinte huid en diep bronzen tinten voor een donkere huid.

Voor een dag make-up kun je heel subtiel wat blush op je wangen aanbrengen. Om je jukbeenderen te zien tijdens het opmaken kun je glimlachen of je wangen naar binnen zuigen. Ga je vanavond uit? Breng dan een dikker laagje aan.

Stap 3: Ogen en lippen voor dag make-up

Voor overdag heb je slechts enkele basisproducten nodig, zoals mascara. Voor een extra effect kan je eventueel een lichte kleur oogschaduw op je ogen aanbrengen.

Voor overdag is het mooi als de lippen een neutrale look hebben. Ga het liefst niet voor knallende lippen, maar kies voor een nude lipgloss of een naturel matte lipstick.

Stap 4: Ogen en lippen voor avond make-up

De dag is bijna voorbij en je wilt je opmaken voor de avond. Voor een feestlook is het aan te raden om opvallende kleuren oogschaduw te gebruiken, aangezien deze kleuren mooi glanzen en veel meer sprekender zijn. Wees niet bang om te experimenteren en gedurfde kleuren te dragen.

Bij de dag make-up had je al mascara aangebracht, maar voor de avond mag deze wat meer worden aangezet. Breng dus nogmaals een laagje aan. Probeer ook eens een donkere eyeliner te gebruiken om snel een dramatische avondlook te creëren.

Visagisten adviseren om ofwel je ogen ofwel je lippen op te laten vallen, maar niet allebei. Als je voor een subtiele ooglook gaat, accentueer je lippen met een donkere of knallende kleurtje met eventueel glitters. Ga je voor een zware oogmake-up? Houd je lippen dan naturel.

Met deze simpele tips zul je zowel dag en nacht stralen. Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021