Excite

De moderne man heeft een baard

Het moge duidelijk zijn. De moderne man heeft een baard. Baarden zijn dé trend voor mannen in 2013. Naast natuurlijk de knotjes. Maar hoe laat je een goede baard groeien? En misschien wel belangrijker als je eenmaal een baard hebt; hoe onderhoud je een baard?

Baard groeien

Een baard groeien gaat sneller of minder snel door je levensstijl. Dat betekent dat een goede gezondheid garant staat voor een snelle baardgroei. Zorg ervoor dat je veel eiwitten en vitamine B binnenkrijgt. Zorg voor voldoende slaap en vermijd stress. Gun je baard ook voldoende tijd om te groeien. Dat betekent niet meteen afscheren als het begint te jeuken.

Model baard

Begint je baard te groeien? Bekijk je gezicht dan kritisch. Waar zit de dikste haargroei? Welk model baard past bij je gezicht? Dit zijn belangrijke vragen om de baard een goed onderdeel te laten zijn van jouw look. Wees niet bang om je baard terug te knippen als het een rommelige boel wordt. De trendy baard is namelijk een verzorgde baard.

Baard verzorgen

Voor een nette baard zul je de baard moeten verzorgen zoals je eigen haar. Dat wil zeggen dat je het af en toe moet wassen en voeden door middel van een haarolie. Ook kammen en regelmatig trimmen hoort erbij. Heb je last van kale plekjes in je haargroei? Gebruik dan een speciale baardspray om deze te verdoezelen.

Genoeg van je baard? Afscheren kan gevoelig liggen! Dat zie je in deze video.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021