Excite

Tips voor frisse oksels en deodorant

Iedereen kent wel de problemen van zweten; een vies gevoel, nare geur, zweetplekken op je kleding. Niemand wilt dit hebben, vooral als je op een belangrijke gelegenheid bent. En alsof dit niet genoeg was, kunnen de zweetplekken ook gele verkleuringen achterlaten op je kledij. In dit artikel vind je tips en advies over frisse oksels en welke deodorant je het beste kunt gebruiken.

Verschillen in deodorant

Er zijn tal van producten op de markt die bestemd zijn tegen zweetgeuren en tevens transpiratie tegen gaan. Grijp niet meteen de voordeligste deodorant, maar bedenk eerst welke bij jou past. Zo zijn er diverse deo's, zoals een deodorantspray, roller en stick.

  • Spray: een bus met gas die je over je lichaam spuit. Dit is de bekendste vorm van deo's. Als je licht tot normaal transpireert is dit een aanrader.
  • Roller: een flesje met een roll-on applicator die je over je oksels rolt. Uit de applicator komt een vloeibare textuur die het aanbrengen gemakkelijk maakt. Zweet je normaal tot sterk? Dan is een spray niet voldoende, een roller echter wel.
  • Stick: een houder waarbij je de deodorant als het ware omhoog draait. Een stick heeft dezelfde werking als een roller, alleen is het niet vloeibaar, waardoor je geen last hebt van 'natte' oksels.

Frisse oksels

Een deodorant zal niet helpen als je oksels onverzorgd zijn en stinken. Op onthaarde oksels hebben bacteriën minder snel kans om zich te verzamelen. Zorg dus altijd voor gladde en onthaarde oksels. Uiteraard is het ook essentieel van belang dat je je oksels dagelijks wast. Dit kun je onder de douche doen, maar ook gewoon bij de wastafel met een washandje en zeep.

Kies zorgvuldig je deodorant uit

Er zijn dus genoeg soorten deodorant op de markt voor je om uit te kiezen. Zo zijn ze er ook speciaal voor de gevoelige huid én voor toepassing na het ontharen van je oksels. Voor de beste werking tegen transpiratie en zweetgeurtjes, kun je de deodorant het beste op een schone, droge huid aanbrengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021