Excite

Dip dye kapsel: dé nieuwe haartrend

Een dip dye kapsel is helemaal hot. Het kapsel is zeer gewaagd en alleen echte durfals zullen zich er mee vertonen. Zoals de naam al zegt, lijkt het bij dit kapsel alsof je de uiteinden van je haren in een pot met verf hebt gedoopt. Hierdoor worden alleen je haarpunten gekleurd.

Dip je haarpunten in de verf

We zagen de haartrend al langzaam opkomen in Hollywood. Sterren zoals Beyoncé, Drew Barrymore en Nickie Minaj werden er veelvuldig mee gespot op de rode loper: het dip dye kapsel. De dip dye is een coupe waarbij de haren vanaf de kruin tot halverwege bruin of blond zijn gekleurd. De uiteinden zijn in een andere kleur gedoopt, wat een zeer contrasterend effect geeft. Heb jij inmiddels alle kleuren verf gehad? Ben je niet tevreden met je huidige haarkleur en wil je een keer wat anders? Dan kun je een dip dye coupe overwegen.

Subtiel of minder subtiel

Een trend die erg populair is onder de huidige generatie van jonge sterren, is het dippen van de haarpunten in de kleuren roze of blauw. Denk hierbij aan Selena Gomez of Katy Perry. Met hun felgekleurde lokken trekken ze alle aandacht naar zich toe. Zeker in combinatie met een felgekleurde outfit zijn de gekleurde lokken een erg toepasselijke aanvulling. Wil je het wat subtieler aanpakken, dan kun je ook gaan voor minder contrasterende overgangen. Zorg ervoor dat je de bovenkant in een donkere kleur verft dan de onderkant. Hierdoor vallen je haarpunten nog meer op. Je kan beginnen met kastanjebruin en je punten langzaam over laten gaan in een lichtere kleur blond.

Zelf doen of liever naar de kapper?

Hoewel een dip dye kapsel simpel lijkt - je doopt gewoon je haarpunten in een pot met verf - is het niet zo gemakkelijk als het lijkt. Zeker bij een subtiele kleurovergang moet je de verf zo kunnen mengen dat je geen mismatch krijgt. Het beste is daarom om deze verfbehandeling bij de kapper te laten doen. Wel kun je zelf bepalen welke kleur je in jouw haar wilt verwerken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021