Excite

Dode haarpunten zelf knippen

Gespleten haarpunten; iedereen heeft er last van. Vooral dames met broos haar kennen het probleem, maar ook als je je haar wilt laten groeien kunnen dode haarpunten behoorlijk roet in het eten werpen. Gelukkig kun je zelf je dode haarpunten knippen, zonder daarvoor naar de kapper te moeten.

Dode haarpunten knippen

Dode haarpunten knippen is het makkelijkst als je haar lang is en niet te veel lagen bevat. Verdeel je haar in verschillende delen van gelijke lengte, bijvoorbeeld de bovenste laag, je pony en de onderste laag. Het is het makkelijkst om je haar nat te maken. Trek je haar plat tussen je wijsvinger en middelvinger en knip je uiteinden af. Ga zo je hele haar af. Knip niet te veel haar tegelijk af en gebruik een scherpe schaar. Een laatste tip: haastige spoed is ook zelden goed als je zelf je dode haarpunten aan het knippen bent.

Tips tegen dode haarpunten

Dode haarpunten hoef je niet te knippen als je ze niet hebt. Probeer daarom je haar zo min mogelijk schade toe te brengen. Kam nat haar altijd voorzichtig met een kam met brede tanden en dep met een handdoek je haar droog. Gebruik de koude stand op je föhn en maak de beweging van boven naar beneden. Gebruik eventueel een beschermende spray. Conditioner en haarmaskers geven je haar extra gezondheid en stevigheid. Op deze manier zul je minder vaak je dode haarpunten moeten knippen.

Bekijk hier een video met een tutorial om zelf je dode haarpunten bij te knippen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021