Excite

Dreadlock kapsel: lekker makkelijk!

Hadden dreadlocks vroeger nog de reputatie van rebels en anarchistisch, tegenwoordig is een dreadlock kapsel hip en modern. Dreads worden ook steeds vaker geaccepteerd bij horeca- en winkelbaantjes. Daarbij zijn dreadlocks ook nog eens makkelijk: je hoeft niet vaak te wassen en föhnen en stylen is overbodig. Zeker als je lange tijd op reis bent zijn dreadlocks een makkelijke haarstijl.

Dreadlocks: wat en hoe?

Een dreadlock kapsel is een haarstijl die wij vaak associëren met het Rastafari geloof, maar onder andere de Vikingen en de oude Egyptenaren droegen hun haar ook in dreads. In het Hindoeïsme komen dreadlocks ook nog veel voor bij streng religieuzen. De Rastafari gelovigen dragen natuurlijke dreadlocks en daarom worden de verstrengelde haren tegenwoordig ook wel rasta's genoemd. Het gemak en de look van de Rastafari is populair bij veel andere mensen, maar niet iedereen heeft het haar dat natuurlijk in dreadlocks gerold kan worden.

Dreadlocks stijl haar

Waar veel Rastafari kroezig haar hebben, geldt dat niet voor de meeste Europeanen en Amerikanen die dreadlocks willen hebben. Stijl haar blijft niet in klitten zitten, wat de basis is van de natuurlijke dreadlock. Gelukkig zijn er tegenwoordig professionele kappers en liefhebbers die dreadlocks kunnen zetten in allerlei soorten haar.

Synthetische dreads

De basis van een kunstmatige dreadlock is vaak een vlechtje in het eigen haar, waar een bundeltje synthetisch haar omheen wordt gedraaid. Het grote voordeel van deze dread is dat het eigen haar niet vervilt, waardoor de dread weer verwijderd kan worden na verloop van tijd. Voor mensen die niet van synthetisch haar houden, kan er gewerkt worden met donorhaar. Dit is over het algemeen wel een stuk prijziger.

Natuurlijk dreads

De meest gebruikelijke methode om een dreadlock kapsel te maken is via het proces van 'terugkammen'. Je neemt een plukje haar en met een fijne kan beweeg je het haar richting de haarinzet. Ondertussen wordt de pluk gedraaid. Dit proces moet vaak worden bijgehouden, naarmate het haar groeit. Met speciale wax of natuurlijk vetter haar blijven de dreads beter zitten. Dreadlocks moeten over het algemeen één tot twee keer per week gewassen worden om de hoofdhuid schoon te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021