Excite

Van droge hielen naar gezonde voeten

Eigenlijk is het best oneerlijk: onze voeten dragen ons bijna ons hele leven voort, maar krijgen de minste aandacht. Alleen in de zomer lijken ze ineens op te vallen, omdat ze dan volop getoond worden in open schoentjes. Zonde, want een matige voetverzorging kan onder meer leiden tot droge hielen.

Droge hielen?

Met name vrouwen hebben vaak last van droge voeten. Als die droogheid lang aanhoudt, kunnen ze ook last krijgen van droge hielen. Droge hielen zien er niet zo mooi uit en kunnen zelfs pijnlijk zijn; des te droger de huid, des te groter de kans op scheuren. De kans op droge hielen is het grootst in de zomer, omdat de huid dan sneller uit kan drogen. Dit is opvallend, want bijvoorbeeld de gezichtshuid droogt juist sneller uit in de winter, door het koude weer.

Droge hielen verhelpen

Als je droge hielen hebt en hier last van krijgt, dan kun je het beste speciale klovenzalf gebruiken. Dit is heel vette crème die de huid weer soepel maakt en het vochtgehalte weer op peil brengt. Is het al zo erg dat je last hebt van flinke kloven, dan kun je een bezoekje brengen aan de pedicure. Die kan de harde randen weg vijlen en je voeten verder verzorgen. Eventueel kan die je ook doorverwijzen naar de huisarts, als een gewone pedicurebehandeling niet meer toereikend lijkt te zijn.

Voeten verzorgen

Of je nu wel of geen droge hielen hebt; een goede verzorging is altijd belangrijk. Smeer je voeten daarom regelmatig in met een vette crème en draag daar bijvoorbeeld warme sokken overheen. Dan wordt de huid warm en kan de crème beter opgenomen worden.

Gezond leven

Droge hielen ontstaan niet alleen door het zomerse weer of een matige verzorging van de voeten; ook je lichaamsgewicht kan een rol spelen. Des te meer je voeten moeten dragen, des te zwaarder ze het te verduren hebben. Ook diabetes kan leiden tot droge hielen. Als je diabetes hebt, kun je het beste advies vragen bij een pedicure die ook bevoegd is voor het behandelen van diabetespatiënten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021