Excite

Droge huid bestrijden

De herfst staat alweer voor de deur en dat is wennen. Ons lichaam heeft de tijd nodig om over te schakelen naar een nieuw seizoen. Zeker van het prachtige zomerweer naar de herfst, waar schilfertjes en rode plekken door guur herfstweer kunnen ontstaan. In dit artikel lees je hoe je een droge huid kunt bestrijden als R weer in de maand zit.

Goede crème

Doordat de wind en kou je huid kunnen beschadigen, is het belangrijk om een goede crème te gebruiken om een droge huid te bestrijden. Overdag zorgt een dagcrème ervoor dat je huid wordt beschermd door een extra laagje, terwijl je ’s nachts de huidcellen de kans geeft om zich te herstellen met een nachtcrème. In de winter gebruik je een goede crème die je bloedvaten stimuleert. Door de grote temperatuursverschillen van binnen en buiten hebben de bloedvaten namelijk veel te lijden.

Huid en alcohol

De reinigingsproducten die je in de zomer gebruikt kunnen in de herfst en winter je huid onnodig uitdrogen. Schakel daarom over naar een product zonder alcohol. Dat heeft namelijk een uitdrogend effect op de huid, omdat alcohol is bedoeld om te ontvetten. Zeker in combinatie met het wassen van je gezicht met warm water, kan dit zorgen voor extra irritatie in de vorm van rode plekjes en schilfers.

Verwarming

De verwarming thuis en op je werk zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. Je huid kan daardoor droog worden. Er zijn verschillende oplossingen voor om de luchtvochtigheid op pijl te houden. Denk bijvoorbeeld aan bakjes water op de centrale verwarming, en zet tenminste een raam op een kier voor frisse lucht. Ook planten dragen bij aan een goede balans van de huid en luchtkwaliteit in huis.

Gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken is altijd belangrijk voor je huid, maar speelt een extra grote rol wanneer je een droge huid wilt bestrijden. Drink dagelijks tenminste twee liter water of groene thee, eet gezond met veel verse groenten en fruit en slik eventueel een goede multivitamine om de tekorten in je huid aan te vullen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021