Excite

Droge plekken op de benen behandelen

De aanhoudende winter zorgt bij sommige mensen voor vervelende droge plekken op de benen. Deze stukjes uitgedroogde huid worden vaak veroorzaakt door een combinatie van winterse kou, droge lucht en het effect van veel centrale verwarming in onze woon- en werkomgeving. Hoe je deze droge plekken op je benen kunt behandelen lees je in dit artikel.

Oorzaak droge huid

Wat is de oorzaak van een droge huid? In de ideale situatie bestaat er een balans tussen de vochthuishouding in ons lichaam en het vocht in de lucht. De vochthuishouding van je lichaam wordt beschermd door een laagje huidvet. Wanneer dit vet op welke manier dan ook minder wordt, wordt het vochtpijl van de huid aangetast. Het gevolg is droge plekken op de huid. Veel mensen hebben vooral last van droge plekken op de benen en op de handen.

Oplossing droge plekken

De oplossing tegen droge plekken op de benen is dus voorkomen dat het laagje huidvet wordt verwijderd. De meest voor de hand liggende manier is door het gebruik van stoffen die uitdroging veroorzaken te verminderen. Dat zijn water, zeep en andere reinigingsmiddelen. Hoewel deze in eerste instantie jeuk verminderen, zorgen ze al snel voor nog meer jeuk door dat de barrière van het huidvet wordt weggewassen.

Tips bij droge huid

Met deze tips bij een droge huid breng je weer leven in de droge plekken op je benen.

  • Probeer het gebruik van zeep te minderen of vervang het door een hypoallergeen product. Douche niet te vaak en gebruik lauw water.
  • Was je lichaam met je handen en ga niet hard schrobben of scrubben om de losse velletjes te verwijderen. Hierdoor kunnen namelijk infecties ontstaan.
  • Breng een laagje huidolie aan vlak voordat je klaar bent met douchen. Spoel de overtollige olie van je lichaam en dep vervolgens je huid droog met een handdoek. Zo blijft het restje olie ter bescherming op je benen zitten.
  • Gebruik zo veel mogelijk schone handdoeken. Eenmaal gebruikt bevat een handdoek vaak zeepresten die je huid nog meer kunnen uitdrogen. Dep altijd je huid droog en probeer niet te schuren.
  • Wil je een bodylotion gebruiken? Smeer deze dan direct na het afdrogen op: dan staan je poriën nog open en trekt de lotion goed in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021