Excite

Een lekker luchtje met eau de toilette

Parfum, wie gebruikt het niet. Het brengt een heerlijke geur aan op je lichaam en verleidt de mensen om je heen. Parfum heeft ook nog eens een positieve invloed op je eigen gemoedstoestand, waardoor je vrolijker bent en ook beter presteert op je werk. Parfum is helaas ook prijzig, maar gelukkig bestaat er ook eau de toilette.

Eau de Toilette: betaalbare parfum

Eau de toilette wordt ook wel de lichtere parfum genoemd. Waar parfum bestaat uit ruim 20 tot 40% geurbestandsdelen vermengd met alcohol en water bestaat, bevat eau de toilette er slechts 5 tot 10 procent. Eau de toilette wordt ook niet aangebracht als een parfum, maar het wordt beschouwd als een huidverfrisser voor na het douchen.

Geurbestandsdelen

Een klassieke eau de toilette kan in zeven groepen worden gedeeld, te weten: citrus, bloem, fantasie, hout, amber, oosters en leer. Er bestaan natuurlijk ook mengsels hiervan. Bij de keuze van een parfum is het dus handig om te kijken welke geurtinten er worden gebruikt. Houd je totaal niet van houtachtige geuren, dan kun je al op het flesje zien dat deze parfum niet aan jou is besteed.

Vervlogen geuren

Bij de aankoop van eau de toilette moet je wel oppassen dat de geur die je ruikt niet de werkelijke geur is. Een geur is opgebouwd uit drie noten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Na het opbrengen zullen achtereenvolgens de topnoten en hartnoten oplossen waarna de basisnoten overblijven als luchtje wat je nog ruikt. Ook deze zal na een aantal uur oplossen, maar het ruikt anders dan wanneer je de parfum net het opgebracht. De basisnoot is de ware geur van een eau de toilette.

Persoonlijke keuze

Koningin Wilhelmina gebruikte een champagnefles met eau de toilette in haar bad, Cleopatra verleidde Marc Anthony met haar eau de toilette. Zelfs in vroegere tijden ontdekten vrouwen al de verleidelijke werking van eau de toilette. Wanneer je jouw eau de toilette zoekt, moet je letten op luchtjes die je zelf het lekkerst vindt ruiken om zo al heerlijk geurend het leven door te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021