Excite

Eet dit voor een stralende huid

Er bestaan allerlei middeltjes voor een mooie huid, maar iedereen weet dat gezond eten de meest gemakkelijke manier is om je huid in topconditie te houden. Dat weet ook het Canadese topmodel Julie Rasmussen. Na jaren van reizen en modellenwerk heeft de Canadese schone ontdekt wat haar huid echt doet stralen. Op haar blog 'Be Well Ma Belle' geeft ze lezers tips over een gezonde levensstijl. Deze tips voor een stralende huid volgen we dan ook graag op.

Eet voor stralende huid

Een gezonde huid begint van binnenuit, leert Julie ons. Daarom deze top vier producten die je eet voor een stralende huid.

  1. 1. Gezonde vetten: denk aan avocado, ongeroosterde ongezouten noten en kokosnootolie.
  2. 2. Vitamine A: absolute noodzaak voor een gezonde huid. Je vindt het in wortelen en zoete aardappelen.
  3. 3. Vitamine C: groenten en fruit zitten er vol mee. Ga voor rood fruit zoals bosbessen en frambozen; deze vruchten zorgen voor een snellere genezing van kapotte cellen. Of mango en meloen, vol met goede stofjes die je huid laten stralen.
  4. 4. Hydrateren en hydrateren. Drink veel water en eventueel groene thee om het herstel van je huid te bevorderen en afvalstoffen snel te verwerken.

Voeding die slecht voor je huid is

Een gezond dieet kun je gemakkelijk te niet doen met voeding die slecht voor je huid is. Wil je een stralende huid? Laat dan alcohol zoveel mogelijk staan, in verband met het uitdragende effect. Hetzelfde geldt voor koffie en cafeïne houdende thee. Ook zijn veel mensen onbewust intolerant voor zuivel. Probeer daarom je zuivelinname te beperken tot twee eenheden per dag. Tenslotte zul je alle geraffineerde suikers, snoepgoed en kant-en-klaar voedsel moeten vermijden. Bij het verteren ervan ontstaan veel afvalstoffen, waardoor puistjes en een doffe huid op de loer liggen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021