Excite

Effecten van een manicure

We houden allemaal van prachtige verzorgde nagels, maar is een manicure goed voor je nagels? Te veel gerommel aan je nagels kan namelijk schade opleveren. Denk maar aan de chemische producten die worden gebruikt bij een manicure. In dit artikel lees je alles over het effect van een manicure op je nagels.

Kunstnagels

Je nagels zijn, net als je haar, gemaakt van keratine. Dit harde eiwit absorbeert alles wat er erop of erin aanbrengen. Helaas zijn nagels ook vatbaar voor allerlei ziektekiemen: schimmels, bacteriën en virussen. Deze was je normaal van je handen af, maar bedenk wat er gebeurt als je kunstnagels laat zetten. Kunstnagels zorgen voor een warme en vochtige omgeving, waar vooral schimmels enorm hard in groeien. Daarnaast zorgt de chemische lijm ervoor dat je nagels erg uitdrogen. Geef je nagels daarom rust tussen manicure met kunstnagels. Laat ze minstens twee weken herstellen: gebruik enkel een nagelolie voor extra zorg.

Nagelharder

Een nagelharder is een soort nagellak, die wordt aangebracht om de nagels sterker te maken. Het effect ervan is echter maar schijn: je nagels ondergaan een chemische behandeling waardoor ze stijver worden, maar niet gezonder. Nagelharder werkt goed tegen gespleten nagels, maar als je veel met je handen werkt vergroot het de kans op een afgebroken nagel. De oplossing voor gezonde nagels op lange termijn is te vinden in een gezond dieet met veel vis en noten. Je kunt ook aanvullende vitaminetabletten innemen voor gezonde haren en nagels.

Nagelriemen

Bij een manicure worden de nagelriemen vaak teruggeschoven of verwijderd met een peeling. Dit dient alleen een cosmetisch doel, en is niet goed voor de gezondheid van de nagel. Nagelriemen zijn er namelijk voor om de gevoelige delen van de nagel, alsmede de jonge huidcellen te beschermen tegen uitdrogen. Door ze terug te duwen stel je gevoelige delen van de nagels bloot aan bacteriën en viezigheden. Onthoud dat op je handen de meeste bacteriën zitten van je hele lichaam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021