Excite

Hoe breng je eyeliner aan?

Wil je een onweerstaanbare indruk maken met je maquillage? Bij een mooie oogmake-up kan een strak gezette eyeliner niet ontbreken. Hoe lastig het ook aan te brengen is, er zijn tips om het klusje makkelijker te maken als je de volgende keer met een smokey eye de deur uit wilt gaan.

Zorg voor een goede basis op je ogen

Verschillende cosmeticamerken hebben een oogmake-up basis in hun assortiment. Dit zorgt ervoor dat je eyeliner en je oogschaduw niet verschuift in de plooien van je oog als je gaat zweten op je oogleden. Het zorgt er tevens voor dat je geen eyeliner onder je ogen krijgt waar het niet op zijn plaats is. Breng de eyeliner aan op goed schoongemaakte ogen en veeg goed uit.

Scherp oogpotlood of vloeibare eyeliner

Je kunt een eyeliner zetten met verschillende soorten make-up. Er zijn speciale vloeibare eyeliners met een dun kwastje, maar ook een scherp kohlpotlood, een donkere kleur oogschaduw of een crème eyeliner die je aanbrengt met een kwastje. Zorg dat het de donkerste kleur is die je gebruikt in je oogmake-up: gebruik liever geen lichte kleur eyeliner, omdat dit je oogwit een rare kleur laat lijken.

Vaste hand

Trek je ooglid iets opzij en zet een heel dun streepje zo dicht mogelijk tegen de bovenkant van je wimpers aan. Begin niet helemaal in de ooghoek bij je neus, maar ongeveer op twee derde van je lengte van je wimpers. Trek het lijntje niet verder dan de hoek van je oog. Trek daar een denkbeeldige lijn omhoog als je de buitenste hoek van je oog nog wilt opvullen voor een dramatischer effect.

Eyeliner uitvegen

Omdat een harde lijn eyeliner wat streng kan ogen, is het soms mooi om met een klein kwastje de lijn iets uit te vagen naar boven. Als je streepjes krijgt, kun je dit makkelijk verdoezelen met je oogschaduw. Wil je ook een randje onder je ogen? Ga dan voor de oogschaduw die je ook op je ooglid gebruikt. Een zwarte lijn onder je ogen is optisch verkleinend. Maak je ogen af met een goede mascara en voila! Als je hier geen indruk mee maakt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021