Excite

Terug naar je jeugd met een facelift

Onder invloed van zwaartekracht, zonlicht, roken, overmatig alcoholgebruik of gewoonweg onomkeerbare ouderdom worden onze gezichten op den duur allemaal wat minder strak en stralend. Voor veel vrouwen is het ontdekken van de eerste rimpel een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Toch kun je hier iets tegen doen. Met een facelift geef je je gezicht weer een jeugdige look.

Wat is een facelift?

Een facelift is een cosmetische ingreep waarbij rimpels en huidplooien worden gecorrigeerd. Tijdens de ingreep wordt van voor het oor tot achter het oor een incisie gemaakt. De gezichtshuid wordt vervolgens aangespannen en strakgetrokken en het overtollig weefsel en vet wordt gecorrigeerd. Hierdoor krijgen de kin en kaaklijn hun oude jeugdige vorm terug en worden de eerste tekenen van ouderdom tenietgedaan. Eerder werd bij de klassieke facelift de huid over grote delen van de hals en wangen losgemaakt van de onderlaag en strak getrokken richting de haarlijn. Tegenwoordig volstaan kleine incisies bij de oorschelpen. Na het corrigeren van het weefsel worden de incisies dichtgenaaid en dan is de facelift voorbij. De ingreep duurt ruim drie uur.

Na de operatie

Hoewel een patiënt na de operatie vaak dezelfde dag nog naar huis kan, moet hij of zij de eerstkomende 24 uur zo min mogelijk het hoofd bewegen. Na de operatie zal het gezicht opgezwollen en blauw zijn. De duur van de zwelling ligt meestal rond de twee weken, waarna de operatiewond langzaam zal herstellen. Na drie weken mag er weer make-up worden gebruikt. Deze moet 's avonds wel weer zorgvuldig worden verwijderd. Daarnaast moet de huid extra zorgvuldig gehydrateerd worden met een vochthoudende crème.

Hoe lang blijft het resultaat van een facelift zichtbaar?

Een facelift zal de beste resultaat opleveren bij een elastische huid. De meeste mensen kiezen er tussen hun 40e en 60e levensjaar voor om een facelift uit te laten voeren. Hoewel het ouderdomsproces hiermee wordt tegengegaan, wordt het niet vertraagd. Na verloop van tijd zal de huid opnieuw haar elasticiteit verliezen. Een tweede ingreep is dan mogelijk. Deze vindt vaak na 5 tot 10 jaar plaats.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021