Excite

Een fel kleuraccent in je make-up

Veel meiden willen wel variëren met make-up, maar durven de stap niet te nemen om echte knalkleuren te gebruiken. Begin daarom eens met een fel kleuraccent in je make-up om alvast te wennen aan een heftig detail in je maquillage. Door veel uit te proberen ontdek je vanzelf waar jij je prettig bij voelt.

Pluspunten accentueren

Make-up is natuurlijk speciaal om je mooier te maken. Daarom zorgt een goede make-up altijd dat het je pluspunten accentueert en je onzekerheden verbergt. Felle make-up kleuren kunnen daarbij helpen. Mensen kijken dan naar jouw knallende ogen of lippen in plaats van dat puistje op je kin.

Knalkleuren aanbrengen

Er zijn verschillende dingen in je gezicht die je kunt accentueren, denk bijvoorbeeld aan je ogen en je lippen. Minder voor de hand liggende accenten zijn je jukbeenderen en je wenkbrauwen. Ook nagels van je handen en voeten kun je in lekkere felle kleuren lakken, hoewel dat natuurlijk niet de aandacht van je gezicht zal halen.

Soorten make-up

Make-up met een fel kleuraccent begint met een goede basis van concealer en foundation. Bedenk wat je wilt accentueren. Je kunt al een klein kleuraccent aanbrengen met een fel oogpotlood, maar als je op stap gaat kun je bijvoorbeeld een smokey eye maken in een knalkleur. Gebruik daarvoor meerdere kleuren of verschillende tinten van bijvoorbeeld groen en roze. Bedenk goed wat mooi bij jouw huidskleur staat. Als je gezegend bent met een mooie mond, of je hebt weinig geslapen en je wil de aandacht leggen op je lippen, ga dan voor een knallende lippenstift. Het is hierbij wel zaak dat je een goede basis maakt van een beetje concealer, een strakke lijn lippotlood en een mooie dekkende felle lipstick. Echte trends zijn paars en fluorescerend roze.

Felle make-up voor durfals

Wil je wel eens wat anders proberen dan het accent op je ogen of je lippen? Probeer dan eens een grafische make-up met fel kleuraccent. Accentueer je wenkbrauwen met een gekleurde mascara of bewerk ze met een gekleurd oogpotlood. Als je mooie jukbeenderen hebt kun je aan de slag met blusher in felle kleuren. Je kunt ook wat oogschaduw mengen met je standaard blusher om te experimenteren met felle knalkleuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021