Excite

Smokey eyes met felle oogschaduw

Heb je zin om echt te knallen met je mooie ogen en wil je een keer wat anders dan alleen een oogpotloodje en een beetje mascara? Ga voor felle oogschaduw en creeër een onweerstaanbare oogopslag. Met een paar basisproducten van de drogist kun je al een indrukwekkende verandering maken in je normale oogmake-up.

Smokey eyes met felle kleuren

De klassieke aandachtstrekker van de oogmake-up is natuurlijk de smokey eye. Hoewel er traditioneel zwart- of grijstinten worden gebruikt, hebben we de laatste jaren een omslag gezien naar andere kleuren. Vooral aardetinten worden aangeraden voor dames met blauwe ogen. Groene ogen worden geaccentueerd door voorzichtige paarstinten. De trend van nu is om die kleuren door te trekken naar felle tinten, zodat je ogen nog meer de aandacht trekken.

Felle smokey eyes maken

Een smokey eye met een felle oogschaduw maak je op dezelfde manier als je gewend bent. Zorg voor minimaal twee tinten in de kleur van je keuze, of ga voor meerdere tinten. Pas in dat geval wel op dat het geen uitgebreid palet aan kleuren wordt.

Breng als eerste een donkere kleur aan boven je wimperrand op je bovenste ooglid, en een klein randje op je onderste wimperrand. Kleur dan de rest van je ooglid in met een lichtere kleur en trek deze kleur iets verder door dan de zijkant van je oog.

Een nette manier is door een potlood van je neus naar je buitenste ooghoek te leggen. Ga niet verder dan deze lijn met de oogschaduw. Vervaag de twee kleuren samen. Breng eventueel eerst een oogpotlood aan in een felle kleur. Maak je smokey eye natuurlijk af met een goede laag mascara.

Felle oogschaduw combineren

De belangrijkste tip bij een felle make-up is dat je het accent op één punt legt. Als je een felle oogschaduw gebruikt, ga dan niet ook voor een knalkleur op je lippen. Je kunt wel de kleur van je oogschaduw terug laten komen in je kleding. Een andere tip is om een contrastkleur te kiezen van je oogkleur. Zo helpt je make-up je natuurlijke pluspunten nog beter uit te komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021