Excite

Van je rimpels af met fillers

Ben jij je rimpels beu? Zit die ene lijn bij je bovenlip je zwaar in de weg? Heb je alle anti-rimpelcrèmes en -serums al geprobeerd, maar mocht het niet baten? Dan biedt de cosmetische chirurgie je wellicht uitkomst. Met behulp van zogenaamde fillers kun je de rimpeltjes als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Wat zijn fillers?

Oké, dat klinkt veelbelovend. Maar wat zijn fillers dan precies? Welnu, fillers zijn niets meer als een stofje dat onderhuids wordt ingespoten. Meestal is deze stof restylane. Restylane doet de rimpels opvullen, waardoor ze minder hard van structuur zijn en dus minder opvallen. De fillers zijn echter wel tijdelijk en dienen dus om te zoveel tijd opnieuw te worden ingebracht. In het verleden werden ook wel permanente fillers gebruikt, maar deze bleken de algehele gezondheid niet ten goede te komen en worden dus ten zeerste afgeraden.

De fillerbehandeling

Op de dag van de behandeling is het van belang om geen make-up te dragen. Zeker niet op de plaatsen waar de fillers zullen worden ingespoten. De huid wordt voorafgaand aan de behandeling eerst grondig gereinigd met een beetje alcohol. De alcohol maakt de huid vrij van eventuele make-up resten en andere (stof)deeltjes en ontsmet tevens de te behandelen huid om infecties te voorkomen.

De fillers laten zetten, is geen fluitje van een cent wanneer het aankomt op pijn. Daarom wordt de omringende huid eerst verdoofd. Zodra de verdoving werkt, kan de arts de fillers inspuiten. Dit gebeurt niet in een keer, maar geleidelijk, middels meerdere prikjes. Elke rimpel wordt ook apart ingespoten met de filler. Het effect van de fillers is meteen zichtbaar. De rimpel wordt opgevuld en valt daarom een stuk minder op.

Na de behandeling

Een goede nazorg is belangrijk bij een behandeling met fillers. De tere huid in het gezicht heeft enigszins te lijden onder de behandeling met de fillerinjecties en kan dus ook lichtelijk blauw en beurs worden. Een coolingpack kan daarbij uitkomst bieden. Zo'n pack vermindert de zwelling waardoor het gezicht minder pijnlijk aanvoelt. Ook calendulazalf draagt bij aan de snellere genezing van de huid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021