Excite

De perfecte look dankzij fixeerspray

Fixeerspray zorgt ervoor dat iets blijft zoals het is. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je kapsel goed in model te houden, maar ook om je make-up mooi te houden. Handig als je ergens bent waar je dit niet tussentijds kunt bijwerken. Hier lees je meer over een aantal praktische toepassingen van fixeerspray en het gebruik ervan.

Fixeerspray voor je haar

De meest bekende vorm van fixeerspray is fixeerspray voor je haar. Nadat je je haar met gewone stylingproducten in model hebt gebracht, gebruik je fixeerspray om je haar in het model te fixeren. Het is hierbij belangrijk dat je een goede, sterke fixeerspray koopt.

Hoewel duur niet altijd beter is, is het wel slim om een spray van een kappersmerk te kopen. Dan weet je zeker dat de spray geen witte restjes in je haar achterlaat, iets dat niet alleen slecht is voor je haar, maar er ook heel onverzorgd uitziet. Dit hoeft overigens niet extreem duur te zijn; er zijn veel kappersmerken die producten in de gewone drogist verkopen. Eventueel kun je eerst een probeerflacon voor op vakantie testen, werkt het goed, dan schaf je een grotere fles aan.

Houd de fixeerspray op ongeveer 30 centimeter afstand van het haar, gebruik je hand om je gezicht af te dekken en breng de spray evenredig aan over het hele kapsel.

Fixeerspray voor make-up

Minder bekend maar wel heel erg praktisch is fixeerspray voor make-up. Dit is een andere spray dan die je voor je haar gebruikt en is niet bij elke drogisterij verkrijgbaar. Bij de meeste make-up en parfumeriezaken kun je hier wel voor slagen.

Make-up fixeren

Je make-up fixeer je eigenlijk op dezelfde manier als je haar; je brengt eerst je make-up goed aan en houdt daarna de fixeerspray op ongeveer 30 cm afstand van je gezicht en spuit het erop. Lees vooraf wel de gebruiksaanwijzing; als je fixeerspray hebt die speciaal bedoeld is voor het fixeren van foundation, dan kan het zijn dat je die tussendoor ook al een keer moet fixeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021